Danmarks billigste hus til salg: "Vi leder efter en vildmand"

Vildmand, handymand eller ny parkeringsplads? Danmarks billigste hus til salg sætter krav til den nye køber.

Foto: Nybolig Thy & Thyholm Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bor du i landets største byer, vil du sandsynligvis straks tænke i millionbeløb, hvis der er en flytning på tapetet.

Bor du derimod i landets mindre byer rundt om i kongerigets fjerneste egne, ja så er det ikke nødvendigvis det samme antal nuller, du forbinder med en bolighandel.

Og ser du på landets absolut billigste hus, der netop nu er til salg - skal der fjernes endnu flere cifre fra udbudsprisen, end de fleste af os nok forbinder med prisen på en ejendom.

Er du klar til at slå til på Danmarks billigste hus i Hvidbjerg, Nordjylland, skal der nemlig lægges et beløb, der er væsentligt mindre, end hvad én enkelt kvadratmeter i Danmarks dyreste villa koster.

Den 127 kvadratmeter store ejendommen i Hvidbjerg, der kom på markedet i december, er således bare udbudt til 75.000 kr.

Det skriver boligsiden Boliga.dk.

»Man skal være lidt af en handymand, hvis man skal have noget som helst ud af det her hus. Og selv når vi har haft fremvisninger for handymænd, så tager de sig til hovedet,« siger Torben Lyngs, der er ejendomsmægler og indehaver af Nybolig Thy & Thyholm.

»Så jeg vil tro, at vi leder efter en vildmand, der kan renovere huset nødtørftigt og bo i det - eller nogen naboer eller lignende, der vil rive huset ned og omdanne grunden til et grønt område eller en p-plads. Den første, der lægger 75.000 kr., får det.«

Nedrivningsejendom i bymidte

I salgsopstillingen skriver Nybolig, at "ejendommen bør nedrives og nyt opføres," der påhviler dog ikke grunden nogen byggepligt.

Men selvom der ifølge ejendomsmæglerfirmaet nemt kan opføres et nyt hus på grunden, der ligger i midten af den lille by Hvidbjerg i Thyholm i Limfjorden, vurderer Torben Lyngs, at det er svært at bygge nyt eller renovere til en pris, området kan trække.

»Det er ikke købesummen, der er et problem, ved det her hus. Hvis man eksempelvis skulle købe en byggegrund i Hørsholm i Nordsjælland, og man oveni det lægger to - tre millioner til et nyt hus, så kan man få pengene igen. Det får du ikke heroppe.«

»Så de penge, der skal lægges i huset her, vil simpelthen være penge ud af vinduet. Til gengæld har jeg lige talt med nogen, der har købt en byggegrund for 3,2 millioner i Nordsjælland, og for det beløb får du altså en grund med et hus på og personale i villaområderne her,« siger Torben Lyngs.

Hus fra 1800-tallet

Selve villaen er bygget tilbage i 1890 og ligger ifølge Boliga på en grund, der er 355 kvadratmeter stor.

Der er både indlagt fjernvarme og andre fornødenheder, man har brug for i sit hjem.

Se huset her