Danmarks billigste hus: »Det er ikke i så pokkers god stand«

En tilgroet have, en slidt villa og en nærtliggende jernbane er blandt årsagerne til, at der i denne uge kom et hus til salg, der kan kalde sig landets billigste.

Danmarks billigste hus. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I denne uge kom der et hus til salg, der kunne få en interesseret køber til at tro, at der er sat et nul for lidt.

På salgsannoncen for villaen på Borupvej 131 i Vrå syd for Hjørring, står der nemlig bare 75.000 kr. Men den er god nok. Prisen på det 126 kvadratmeter store hus er nemlig ikke mere end 581 kr. pr. Kvadratmeter.

Det skriver Boliga.

Og dermed er den nordjyske villa det absolut billigste hus, der er til salg for øjeblikket.

»Huset er ikke i så pokkers god stand, og haven er også ganske tilgroet. Så man skal have mod på at sætte det i stand eller alternativt rive det ned og opføre noget nyt«, siger ejendomsmægler Jarl Thomsen fra Danbolig Hjørring til Boliga.

Det er ikke bare en halvhjertet hobby-hånd, villaen i Vrå savner. Varme er der ikke noget af, da fyret er defekt, strømmen er også slået fra, og udvendigt hænger både tag og træværk også lidt i bremsen. Huset ligger lidt uden for centrum af Vrå cirka halvanden kilometer fra stationen, skriver Boliga.

Dog kører toget ganske tæt forbi ejendommen, hvilket også har været med til at trække prisen ned.

» Vi ser kun denne type huse ganske sjældent. De er svære at prissætte, for man får en god grund på mere 1.600 kvadratmeter. Samtidig kender vi også markedet så godt, at det med den afstand til jernbanen ikke ligger lige til højrebenet at få solgt det«, siger Jarl Thomsen.

Salg i Hjørring tager knap otte måneder

Ifølge en udregning, som Boliga har lavet for perioden april 2015 til april 2016, tager det i gennemsnit 232 dage, at få solgt en villa på mere end 120 kvadratmeter i Hjørring Kommune.

Det er lidt over to måneder længere, end det ellers tager at sælge en villa på mere end 120 kvadratmeter i Region Nordjylland. Og lidt over en måned mere end landsgennemsnittet.

Samlet set tog det nemlig 198 dage at få solgt en villa på mere end 120 kvadratmeter sidste år.

Se Danmarks billigste hus her.