Danmarks bedste beliggenhed? Kendt museumstifters sommerhus sat til salg

Der findes beliggenheder, der med sin gadehøje-udsigt til byens mest trafikkerede vej, nok får nogen til at rynke på næsen. Og så findes der de modsatte. Dem, der kan få selv den mest speed-snakkende supersælger til at tie stille i mindst et par sekunder.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Blandt sidstnævnte beliggenheder findes et sommerhus i Kandestederne ved Skagen, der netop er blevet sat til salg. Her er nemlig en udsigt til natur og hav, der nok vil kunne behage selv det mest kræsne øje - helt i tråd med den tidligere ejer. Det skriver Boliga Kendte.

For sommerhuset har tidligere tilhørt Knud W. Jensen - grundlæggeren af et af landets mest berømte museer Louisiana i Nordsjælland - og det er stadig i familiens eje. Lidt endnu i det mindste.

For her 68 år efter at Knud W. Jensen købte feriehuset med den eminente beliggenhed, er det blevet sat til salg hos liebhavermægleren Lützau.

Prisen for at blive husets nye ejer er 10 millioner kroner.

Gyldendal og Louisiana

Man vil nok også i fremtiden kunne fornemme båndet med museet. Sommerhuset, der oprindeligt er opført i 1920, blev nemlig i 1976 ombygget af Louisianas arkitekt Vilhelm Wohlert.

Han har blandt andet tegnet den kamin, man finder i husets store stue - og så er der køkken-alrum og flere soveværelser i feriehuset.

Udsigten kan man nyde fra den store terrasse, og man behøver ikke frygte, at nybyggerier kommer til at forstyrre den. Grunden til sommerhuset er nemlig på 37.822 klitfredede kvadratmeter - og dele af matriklen er sågar naturbeskyttet hedeområde.

Knud W. Jensen grundlagde ikke bare Louisiana, han var også leder af det i årtier. Han erhvervede sig desuden aktiemajoriteten i forlaget Gyldendal.

Se sommerhuset her.