Danmark vs. Sverige: Hvem vinder den store nordiske slotskrig?

Vores danske herligheder eller broderfolkets mesterlige bygningsværker? Bedøm selv, hvem der vinder den nordiske slotskrig.

Foto: Sotheby's International Realty Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Prins, hertug eller baron. Hvis du troede, at det var nødvendigt med en titel for at blive slotsejer, så kan du godt tro om igen. Der kræves bare en enkelt ting: en velpolstret bankbog.

Har du den, er det bare at vælge, om du vil blive på denne side af sundet, eller om udsigten til Kalles Kaviar og surströmming frister. Det skriver Boliga.

For det er ikke kun de danske slotte og herregårde, der fra tid til anden dukker op i mæglernes kartoteker; deres svenske pendanter gør det samme.

Så bedøm selv - hvem vinder den nordiske slotskrig? Vores danske herligheder eller broderfolkets mesterlige bygningsværker:

Fågelvik Slott, Sverige

Ikke alene har slottet Fågelvikk en historie, der kan spores helt tilbage 1300-tallet, hvor en borg blev opført her af en ridder/adelsmand - der er også skrevet et digt om slottet. Og stroferne er forfattet af den svenske konge Oscar II, der regerede i slutningen af 1800-tallet.

Mellem gamle træer og ved vandet ligger slottet. Inden for de gulmalede ydermure finder man et slot, hvor en stor del af de oprindelige detaljer er bevaret. Hele 23 ildsteder finder man rundt omkring i slottet, der er rum fyldt med fortidens detaljer i form af vægpaneler, stengulve, og i kælderen kan man finde det gamle køkken.

Pris: 27.200.000 danske kroner*

Se - og læs hele historien om - Fågelvik Slott her

Foto: Sotheby's International Realty Fold sammen
Læs mere
Foto: Sotheby's International Realty Fold sammen
Læs mere

Ulriksholm Slot, Danmark

Kong Christian d. 4. opførte i 1600-tallet slottet her til sin søn Ulrik Christian Gyldenløve. Navnet blev Ulriksholm, og den fynske perle ligger ifølge salgsopstilling hos liebhavermægleren Lilienhoff i "maleriske omgivelser i form af park og voldgrav".

Der er blandt andet femten sale og stuer, som hver har deres eget udtryk og særpræg i en del af slottets 894 kvadratmeter. Udendørs består det meste af grunden af en park.

Pris: 25.000.000 danske kroner

Se det fynske slot her

Foto: LILIENHOFF Fold sammen
Læs mere
Foto: LILIENHOFF Fold sammen
Læs mere

Kastberga Slott, Sverige

Blot en times kørsel fra København finder man det næste svenske slot. Det blev opført i år 1898, men er de senere år blevet renoveret - og ikke mindst indrettet af den nuværende ejer, indretningsarkitekt Marie Hamilton.

Når benene er hvilet i de lyse stuer, er der også god mulighed for aktiviteter til at få pulsen op; her er både en stor, indendørs svømmepøl og en ridebane, skriver Boliga.

Pris: 17.900.000 danske kroner*

Her kan du se slottet

Foto: SKÅNEGÅRDAR AB Fold sammen
Læs mere
Foto: SKÅNEGÅRDAR AB Fold sammen
Læs mere

Grøngrøft Slot, Danmark

Voldgrav, spir og smedejerns-vognport. Dette sønderjyske slot er på mere end 400 kvadratmeter. På dem finder man flere køkkener, stuer, en hall, sparum - og så en gymnastiksal.

Ejendommen kan føres tilbage til år 1536, og i de senere år er hovedbygningen blev renoveret både udendørs og inden for slotsmurene med hensyn til slottets historie.

Pris: 7.500.000 danske kroner

Her kan du se slottet

Foto: Ivan Eltoft Nielsen Fold sammen
Læs mere

* Priserne er omregnet ved brug af valutakurser.dk og derefter afrundet til nærmeste hele tal.