Danmark er blevet et populært skattely

Udenlandske skatteunddragere søger i stor stil mod Danmark, der af skatterådgivere bliver markedsført som et nyt alternativt skattely.

Sådan opfatter vi normalt skattely, men Danmark er også i søgelyset for at huse udenlandske skattefiflere. Fold sammen
Læs mere
Foto: Arkivfoto: Oliver Weiken/EPA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danmark er blevet et yndet mål for internationale skattekriminelle, der udnytter manglende kontrol og særlige beskatningsregler, skriver Berlingske Business.

Professionelle skatterådgivere med base i Danmark melder om kraftigt stigende interesse for at stifte danske selskaber. Eksperter fremhæver, at en del af den stigende interesse skyldes kriminelle intentioner.

»Det er mit indtryk, at Danmark er blevet en populær mellemstation til skatteunddragelse. Dels er det nemt at oprette selskaber, dels kontrollerer Danmark ikke i praksis, hvem der er den endelige modtager af pengene,« siger Christen Amby, rådgivende skatterevisor.

Det indtryk er han ikke alene om. Den internationalt anerkendte skatteekspert James Henry fortæller til Berlingske Business, at amerikanske skatteplanlæggere hyppigt nævner Danmark som et vigtigt skridt på vejen, når de vil flytte penge mellem f.eks. skattely på caribiske øer, over Europa og videre til USA.

Udviklingen er paradoksal, fordi der netop nu er en kraftig oprustning fra stort set alle vestlige lande mod traditionelle skattely som Schweiz, Liechtenstein og en lang række caribiske øer - en kamp som Danmark og de andre nordiske lande endda har ført an i.

Læs mere om sagen på Business.dk