Corydon afviser Radikalt forslag om boligskat

De Radikale kan godt opgive deres forhåbninger om at lade boligskatter følge lønudviklingen, mener Socialdemokraterne.

Finansminister Bjarne Corydon (S) Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang

Der er ingen udsigt til, at de Radiale og Socialdemokraterne kan blive enige om at kigge på boligskatter, når skattestoppet for landets boligejere udløber i 2021.

Finansminister Bjarne Corydon (S) fejer nemlig hurtigt de Radikales forslag om at lade grundskylden og ejendomsværdiskatten følge lønudviklingen af bordet.

»Jeg er ikke enig med de Radikale. Men de er selvfølgelig i deres gode ret til at komme med deres synspunkter. Det er deres pligt at gøre det,« siger han til Berlingske Nyhedsbureau.

Ifølge ham er det vigtigt at holde fast i, at der er indgået en bred politisk aftale.

»Realiteterne er jo, at det er besluttet at holde de her ting i ro, og ved den aftale har Socialdemokraterne selv siddet for bordenden. Den er vi meget glade for, og jeg tror, at det er et vigtigt element i den økonomiske fremgang, vi har nu, at boligejerne kan være trygge omkring deres forhold,« siger han og henviser til, at der ingen stor politisk velvilje er bag de Radikales forslag.

»Ideen afvises af alle de store partier i Folketinget,« siger finansministeren.

Flere af de blå partier har fokuseret på problematikken i, at de to regeringspartnere ikke er enige. Det ser Bjarne Corydon ikke noget forkert i.

»Det synes jeg overhovedet ikke er et problem. Vi er to selvstændige partier, og jeg har den dybeste respekt for, at de Radikale folder deres principielle synspunkter ud under en valgkamp,« siger han.