Bydelenes kamp: Her sælges kvadratmeterne dyrest

Det er ikke et spørgsmål om, hvor i landet en lejlighed koster mest, men derimod om hvor i byen.

Både landets dyreste, næstdyreste og tredjedyreste postnummer at købe ejerlejlighed i ligger nemlig alle i hovedstaden.

Og er man lige netop på udkig efter muligheden for at kunne tilføje et "Danmarks dyreste postnummer" på sin adresselinie, ja så er det  Københavns indre, som boligsøgningen skal indstilles mod.

Det skriver boligsiden Boliga.dk.

I første kvartal i år er lejlighederne i København K nemlig handlet for hele 45.228 kr. - hvilket er knap 5.000 kr. mere pr. kvadratmeter end i første kvartal sidste år.

I samme åndedrag bør det dog nævnes, at Københavns nye bydel  Nordhavn ikke optræder i statistikken, da der ikke blev indgået nok handler i 2150-postnummeret i første kvartal.*

Bydelen har dog ved flere lejligheder vist sig at have rigtig, rigtig højt til overlæggeren. I første kvartal af 2016 lå den gennemsnitlige salgs-kvadratmeterpris på ejerlejligheder nemlig på hele 51.165 kr.

Bogstav-kapløb

På den varme side af 40.000 kroners-hjørnet findes også det indre Frederiksberg, hvor lejlighederne i første kvartal blev handlet for 43.589 kr.

Og derefter følger hele Københavns bydels-alfabet; København V og Ø, hvor kvadratmeterne ligger lige under 40.000 kr. og N, SV og S, hvor lejlighederne i første kvartal blev solgt for lige omkring 35.000 kr. pr. kvadratmeter.

Ind imellem klemmer Hellerup og Frederiksberg (postnummer 2000) sig, og skal der ellers findes en repræsentant, der ikke har hjemme nær hovedstaden, så går turen over bælterne til Aarhus.

Centrum af Smilets By placerer sig nemlig med en gennemsnitlig salgskvadratmeterpris på 34.292 kr. som det tiendedyreste område at købe en ejerlejlighed i 1. kvartal i år.

Større jyske byer

Er det ikke nødvendigvis de høje kvadratmeterpriser, der trækker boligbarometeret op i det grønne felt, så er der også en stribe byer - flest i Jylland - hvor lejlighedskvadratmeterne i gennemsnit blev handlet for under 15.000 kr. i første kvartal.

I Randers C var priserne på ejerlejlighederne de billigste i hele landet med gennemsnitlige kvadratmeterpriser på 10.855 kr., oplyser Boliga.dk.

Se hvad lejlighederne blev handlet for i din by her

*Boliga medtager kun postdistrikter, hvor der minimum er indgået 20 handler i første kvartal.