Byboernes favoritter: Her drømmer de om at bo

Folk, der bor i byen, vil helst blive boende i deres nuværende postdistrikt, viser undersøgelse blandt boligsitet Boligas brugere

Amager er det mest populære sted at kigge efter ny bolig blandt københavnerne. Her er det boligbyggeriet Karen Blixen Parken i Ørestad på Amager. Fold sammen
Læs mere
Foto: Morten Juhl
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Amager er det mest populære sted at kigge efter ny bolig blandt københavnerne, mens Østerbro og Frederiksberg følger efter på de næste pladser.

Det viser Boligas undersøgelse af hvilke områder, brugerne tilføjer boliger til deres overvågningslister.

Undersøgelsen tager udgangspunkt i de ca. 27.000 brugere, der har oprettet sig som brugere på Boliga og samtidig har oplyst deres postnummer.

Vil blive i nærheden

Tallene viser tydeligt, at langt de fleste byboere holder øje med udbudte boliger i deres eget område, mens nabopostnumrene som udgangspunkt er de næstmest populære.

På Østerbro og Vesterbro orienterer man sig også i nærområdet, men derudover man mest tilbøjelig til at kigge mod Frederiksberg. Det samme gør sig gældende for borgere i Valby og Vanløse, mens frederiksbergere helst vil Valby eller Amager, hvis ikke de skal blive boende på Frederiksberg.

Østerbro er til gengæld næstmest populært blandt folk, der bor i København K, Nørrebro, Amager og København NV. For alle fire bydele er skal man dog fortsat være opmærksom på, at flest indbyggere foretrækker en bolig i samme bydel som deres nuværende.

Den eneste bydel, hvor de boligsøgende indbyggere er mere interesserede i nabobydelen end deres eget område, er København SV.  Her foretrækker flest at holde øje med boliger udbudt til salg på Amager.

Jyder og fynboer vil bo i centrum

Tager man turen over på den anden side af Storebælt, er det især centrum af de store byer, der er populært. Aarhusianerne holder mest øje med boliger i Aarhus C, mens Viby og Aarhus N er henholdsvis nummer to og tre på listen.

Historien er den samme i Odense, hvor centrum lokker flest efterfulgt af Odense SV og Odense M.

Du kan se, hvor alle byboerne foretrækker at flytte hen hos Boliga her.