Bunker-bolig: Her skal du bo, hvis invasionen kommer

Du kan blive ejer af en vaskeægte tysk bunker flere steder i landet.

Læs mere
Fold sammen

I starten af 1940'erne husede de den tyske besættelsesmagt. I dag er de snarere en sjov detalje, som mæglerne kan smøre på salgsannoncen, når de forsøger at sælge et hus eller sommerhus.

Der er naturligvis tale om de bunkere, som tyske soldater brugte rundt omkring i Danmark under besættelsen fra 1940-1945 i forbindelse med Anden Verdenskrig.

Det var angiveligt Hitlers idé, at de tyske tropper skulle benytte sig af bunkere, som oftest blev bygget af danske entreprenører.

I dag bliver bunkerne dog snarere brugt til opbevaring eller sågar som vinkælder, men der er intet til hinder for, at man kryber ned i de jernbeton-støbte skjulesteder, hvis invasionen mod forventning pludselig skulle blive en realitet, skriver boligportalen Boliga.

Selvom regeringen i 2013 valgte at fjerne nogle bunkere af hensyn til badegæsters sikkerhed på strandene, så er der stadig masser af bunkere tilbage.

Boliga har kigget markedet igennem og fundet fem huse, hvor man får en bunker med i købet.

1. Dalen 48, Fanø

Fold sammen
Læs mere

På Fanø ud for Danmarks vestkyst kan en potentiel køber få 92 kvadratmeter og en stor bunker skjult under en klit for 1.895.000 kroner.

Ifølge mægleren er bunkeren omkring 40 kvadratmeter, og den bliver i øjeblikket brugt som værksted og depot. Der er blandt andet installeret lys i bunkeren, og de mørkeræde behøver derfor ikke frygte at søge ly, hvis Fanø skulle blive invaderet af fjendtligsindede typer.

Du kan se boligen hos Boliga her.

 

2. Bogensevej 108, Brenderup

Fold sammen
Læs mere

Størstedelen af bunkerne i Danmark ligger langs vestkysten, men de gamle skjulesteder kan også findes andre steder i landet.

Eksempelvis i Brenderup på Fyn, hvor en villa på 298 kvadratmeter er flankeret af en bunker, som i dag bruges som værksted. Det koster lige under to millioner kroner at få villa og bunker til fri afbenyttelse.

Du kan se boligen hos Boliga her.

3. Stenbjerg 6, Hirtshals

Fold sammen
Læs mere

I Vendsyssel finder man endnu et hus med en bunker i den lille by Hirtshals, der har lige omtrent 6.000 indbyggere. I dette tilfælde er der tale om en arkitekttegnet villa på 176 kvadratmeter.

Bunkeren er på ni kvadratmeter, og hvis ikke det er bunker nok for 4.595.000 kroner, så kan en kommende ejer spadsere halvanden kilometer til Hirtshals Bunkermuseum.

Du kan se boligen hos Boliga her.

 

4. Bækkebrovej 32, Tisvildeleje

Tisvildeleje er kendt som jetsettets nye foretrukne sommerferie-destination. Den nordsjællandske by kan dog byde på mere end blot sandstrand og dyr champagne. For eksempel et sommerhus med tilhørende bunker for 1.795.000 kroner.

Sommerhuset er 110 kvadratmeter, og ifølge mægleren bliver bunkeren primært brugt som kælder og opbevaringsrum. Den blev bygget under besættelsen i 1942.

Du kan se boligen hos Boliga her.

 

5. Sundet 17, Lønstrup

Fold sammen
Læs mere

Udsigt til havet giver den største værdi til dette 72 kvadratmeter store sommerhus i Lønstrup i Nordjylland, men man skal ikke undervurdere den bunker, der også følger med i prisen. Desværre kan man ikke se havet fra bunkeren - til gengæld er den bygget til at kunne huse ti mennesker, hvis tyskerne mod forventning skulle vende tilbage.

Du kan se boligen hos Boliga her.