Budkrig: Her bliver flest boliger solgt til overpris

Der er kamp om ejerlejlighederne i Kastrup på Amager, hvor hver fjerde sælger til overpris

Der kan være flere årsager til, at boliger bliver solgt til en højere pris, end den er udbudt til, men ifølge Torben Hald, der er indehaver af flere Danbolig-forretninger, er det oftest beliggenheden, der kan skubbe prisen endnu højere op. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bjarke Bo Olsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er enhver boligsælgers drøm, når potentielle købere indleder en budkrig, der presser den udbudte pris i vejret.

Og den drøm er i høj grad gået i opfyldelse for sælgere af ejerlejligheder i Kastrup på Amager i årets første tre måneder. Her blev hver fjerde ejerlejlighed således solgt til en pris, der var højere end udbudsprisen. Det skriver Boliga.

Københavns nordvestkvarter, Nørrebro og Vesterbro følger efter med henholdsvis 19, 17 og 15 procent.

Det viser en opgørelse, som boligsiden Boliga har foretaget.

Odense SØ har procentvis størst succes med et sælge rækkehuse og villaer. Her er 15 procent af husene gået til overpris, men det er værd at bemærke, at tallet blot bygger på i alt 20 solgte huse i postdistriktet.

Beliggenhed skubber prisen


Der kan være flere årsager til, at boliger bliver solgt til en højere pris, end den er udbudt til, men ifølge Torben Hald, der er indehaver af flere Danbolig-forretninger, er det oftest beliggenheden, der kan skubbe prisen endnu højere op.

Desværre for de københavnske boligsælgere, kan den samlede andel af boliger - som omfatter ejerlejligheder, rækkehuse og villaer -  solgt til overpris ikke følge sidste års niveau.

Markant fald


I årets første tre måneder blev 13 procent af boligerne i både København og på Frederiksberg solgt dyrere end udbudsprisen. Til sammenligning kunne 18,4 og 18,3 procent indkassere en højere pris end forventet i første kvartal i 2015.

I Aarhus derimod steg tallet fra 2,8 procent i 2015 til 3,8 procent i 2016.

På landsplan er andelen af ejerlejligheder solgt til overpris faldet fra 10 procent til 9 procent, mens rækkehuse og villaer forbliver på 3 procent.

Du kan se, hvor mange huse og ejerlejligheder der blev solgt til overpris i dit postdistrikt hos Boliga her:

Ejerlejligheder

Huse

*Boliga har kun medtaget postdistrikter, hvor der har været minimum 20 salg i 2015.. På grund af forsinkelse i tinglysningssystemet er ikke alle salg i første kvartal 2016 med i opgørelsen, som er baseret på de salg, der var tinglyst 9. maj 2016.