Borgerlig regering vil skrotte udskældt skat

De Konservative fortryder forlig om udstationeringsskatten: Skatteordfører Brian Mikkelsen er parat til at ændre loven, så snart der kommer en borgerlig regering igen.

Brian Mikkelsen, skatte- og erhvervsordfører for de Konservative. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Forud for dagens samråd i Skatteudvalget på Christiansborg melder de Konservatives skatteordfører klart ud: Brian Mikkelsen fortryder, at partiet stemte for forslaget om en ny udstationeringsskat. Kommer partiet til magten igen, bliver loven skrottet med det samme.

"Der er ingen tvivl om, at vi blev tvunget til at lave den aftale med hænderne bundet om på ryggen, fordi vi ville have den skattepakke, vi fik lavet. Men den dag, vi kommer til magten, så skal det ændres med det samme," siger Brian Mikkelsen til Berlingske.

Partiet gav selv håndslag på ændringen i forbindelse med skatteforliget tidligere i år, men Brian Mikkelsen har ændret holdning med hensyn til udstationeringsskatten, der fratager de udstationerede muligheden for at betale skat i udlandet, hvor skattetrykket kan være lavere.

De Konservatives holdningsskifte til Ligningslovens §33a skyldes især virksomhedernes reaktion. De forskellige beregninger af konsekvenser, der præger debatten i disse dage, er ikke afgørende, mener skatteordføreren.

"Når nu en virksomhed som eksempelvis FLSmidth siger, at de ikke mere vil udstationere danske medarbejdere, så kan man beregne nok så meget i Skatteministeriet og i andre organisationer. Det, der betyder noget, er, hvad virksomhederne siger. Så kan jeg blot konstatere, at vi kommer til at miste danske arbejdspladser. Det er bundlinjen på det her," siger Brian Mikkelsen.

Selv om partiet allerede har lagt sig fast på en holdning til udstationeringsskatten, agter Brian Mikkelsen alligevel at dukke op til samrådet med skatteminister Thor Möger Pedersen (SF). Og det på trods af, at skatteministeren så sent som i Berlingske torsdag melder ud, at han stadig tror på loven og at han ikke agter at ændre på noget.

"Nu kan det godt være, at han ikke lytter, men det kan jo være, andre i regeringen gør det. Man må være modtageligt for argumenter, fornuft og kendsgerninger. Vi vil virkelig presse på i denne sag, ellers kommer vi til at miste arbejdspladser," siger Brian Mikkelsen og tilføjer:

"Vi kan presse på med det og fortælle om konsekvenserne. Så må vi håbe, at regeringen vil lytte. Ellers så må vi jo fjerne den igen, når vi får en borgerlig regering igen."