Boom i bankkunder på mobilen

En fjerdedel af danske mobilbrugere går i banken på deres mobiltelefon. Det viser nye tal fra Danmarks statistik, som også afslører, at over halvdelen af danskerne går på internettet via mobilen.

Foto: Erik Refner. Der er sket et boom i antallet af danske mobilbrugere, der går i banken via mobilen.
Læs mere
Fold sammen
Danskerne bruger i stigende grad deres mobiltelefoner til at overføre penge og fikse anden bankforretning på mobilen.

Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Ifølge en ny publikation om danskernes IT-anvendelse i 2013 er andelen af netbankbrugere på mobilen firedoblet siden 2011 og ligger nu på 26 procent af mobilbrugere mellem 16 og 89 år.

Publikationen fra Danmarks Statistik afslører også, at seks ud af 10 danskere går på nettet via mobilen. I dag bruger 63 procent af alle 16-74-årige mobilbrugere deres mobil til at gå på internettet. Det er en voldsom stigning siden 2008, hvor andelen kun var 9 procent.


Danske banker arbejder på højtryk for at imødekomme den stigende interesse for at bruge mobiltelefonen til bankforretning. Indtil videre har Danske Bank taget føringen, når det gælder mobilbetalingstjenester. Bankens mobile betalingsløsning Mobilepay har således 14 gange flere betalinger om dagen i forhold til de resterende bankers fælles løsning Swipp.

 
 
 
 Undersøgelsen af befolkningens brug af IT er baseret på 5.696 respondenter mellem 16 og 89 år med bopæl i Danmark.