Boligside gør jagten på lejelejligheder gratis

Den store boligtjeneste Boliga gør søgningen efter en lejelejlighed gratis på lejnu.dk for at trække flere kunder til. Folk betaler unødvendigt mange penge, lyder det.

Haraldsborg på Islands Brygge. Torsdag den 28. April 2016. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sara Gangsted
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det kan være en stressende affære at skulle finde lejebolig især i de største danske byer, og det får mange til at kaste penge efter et boligside, hvor tilgængelige lejeboliger bliver lagt op.

I årevis har det således været en fast tradition blandt boligsites, at folk, der leder efter lejebolig, skal betale et fast månedligt beløb for at få fuld adgang til annoncerne og kontaktinformationerne på udlejerne.

Men den model hører fortiden til, mener Boliga, der nu gør sin lejeside lejnu.dk gratis, oplyser selskabet i en pressemeddelelse. Hidtil har selskabet taget 199 kroner per måned, men det slutter mandag morgen, lyder det.

»Vi har en klar forventning om, at flere boligsøgende vil forsøge at finde deres nye hjem gennem os, når vi er gratis. Det skaber selvfølgelig værdi for udlejerne, der vil blive eksponeret for flere potentielle lejere,« siger ansvarlig for Lejnu.dk Christina Eiby.

Fortsætter under grafikken:

I forvejen er det gratis for udlejer at annoncere på Lejnu, der i 2015 kunne præsentere 26.000 annoncer. Men flere af annoncerne ligger på flere forskellige boligsider som for eksempel Boligportalen. Derfor betaler kunderne, hvis de har abonnementer på forskellige boligsider for, for meget, mener Christina Eiby.

»En stor del af boligerne ligger på flere portaler samtidig, og boligsøgende betaler derfor ofte mange unødvendige penge. Nu kan de altid tjekke på Lejnu.dk først. Og så slipper de også for at betale abonnement uden sikkerhed for at få en lejlighed,« siger Christina Eiby i en pressemeddelelse.

Selv om Lejnu.dk sløjfer det månedlige abonnement og bliver gratis, fortsætter lejeportalen med at kontrollere annoncerne.

Det vil således fortsat være et krav, at private udlejere godkendes via deres NemID. Derudover verificerer medarbejderne hos Lejnu.dk manuelt udlejerens forhold og tjekker, om vedkommende faktisk har tilknytning til den pågældende bolig.