Boligsælgerne vil selv

Flere og flere danskere vælger at sælge deres bolig selv via nettet og uden hjælp fra en mægler.

Flere og flere boligsægere forsøger at gøre det selv uden en ejendomsmægler. Fold sammen
Læs mere
Foto: Foto: Colourbox

Flere og flere boligsælgere mener tilsyneladende, at selvgjort er velgjort. De sætter selv deres boliger til salg på internettet uden hjælp fra en ejendomsmægler. Og Den Blå Avis er en af mulighederne, er oplever en stigende tilgang af boligannoncer, skriver epn.dk.

"Der har været en klar stigning i antallet af køb/salg annoncer for boliger siden sidste år, og vi oplever en tilsvarende vækst i antallet af besøg på boligannoncerne på vores hjemmeside dba.dk," siger Claus Andersen, direktør for Den Blå Avis til epn.dk.

En stikprøve på en uge i april i 2009 og samme uge i 2008 viser, at antallet af private boligannoncer er steget med 54 pct. til 6.200 annoncer i 2009.

Andelsboligerne tegner sig med en stigning på 93 pct. for den største den af væksten.
Claus Andersen kæder den øgede interesse sammen med de langstrakte liggetider, og at ejendomsmæglerne har været nødt til at sikre sig betaling grundet krisen på markedet.

"Vi ser det blandt andet som et udtryk for, at mange mæglere er holdt op med at tilbyde solgt eller gratis-løsninger. Jeg tror, at folk vægrer sig ved at betale penge, hvis de er bekymrede for, om huset overhovedet vil blive solgt," siger han.

Claus Andersen har ikke indtryk af, at folk indrykker annoncer "for sjov" eller tilmelder de samme annoncer flere gange. Salget af ekstra udstyr til annoncerne er steget med 84 pct. i den nævnte periode.

I princippet kan en ejendom godt skifte hænder, uden at hverken mægler eller advokat sætter fingeraftryk på handlen. Men det kræver tid at sætte sig ind i alle detaljer, indhente dokumentation og formulere aftaler.