Boligsælgere i København sætter prisen op

Nu sættes prisen op på hovedstadens boliger, og på trods af et lavere tempo er der fortsat stigninger i de realiserede handelspriser, viser de seneste tal for februar.

Foto: Kasper Palsnov
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mens udbudspriserne på parcel- og rækkehuse er i hele landet stort set uændrede i forhold til februar 2013, så sætter hovedstadens boligsælgere prisen op. Ifølge nye tal fra Realkreditrådet har alle landsdele vest for Storebælt samt Bornholm og Vest- og Sydsjælland  set fald i udbudsprisen. Men i hovedstaden er de sat op med 10,8 pct.

Den gennemsnitlige udbudspris på lejligheder i hele landet er steget med 6,9 pct. i forhold til sidste år med de københavnske prissedler i front med de højeste stigninger.

Udbuddet af huse er faldet med 336. Der er kommet 194 flere lejligheder og 435 flere fritidshuse på markedet.

»Der er ikke tale om de store udsving i boligudbuddet, når vi betragter udviklingen i hele landet det seneste år. Bag den svage stigning i det samlede boligudbud ligger et mindre fald i antallet af huse til salg, mens der står lidt flere ejerlejligheder og fritidshuse til salg end for et år siden. Det er omkring Region Hovedstaden, at vi ser de største krusninger. Her er udbuddet af huse faldet med 6,6 pct., mens udbuddet af ejerlejligheder er øget med 12,4 pct. det seneste år,« siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet, i en pressemeddelelse.

De realiserede priser på lejligheder er det seneste år steget med 9,3 pct., mens husene er steget med 5,7 pct. Det viser de seneste tal fra Boligsiden, som har opgjort priserne i februar. Alene i februar steg lejlighederne med 0,7 pct., mens husene steg med 0,4 pct.

På landsplan faldt prisen på lejligheder med 0,3 pct. i februar, mens villaerne og rækkehusene faldt med 0,5 pct.


På landsplan har parcel- og rækkehuse ved udgangen af februar 2014 stået til salg i lidt under 11 måneder med de korteste udbudstider er i København By på 4,5 måneder.

»Udbudstiderne på huse er øget med 3 dage det seneste år. Det er små stigninger i landsdelene udenfor Hovedstaden, der trækker det samlede landsgennemsnit op. I og omkring Hovedstaden er udbudstiderne kortere end sidste år,« siger Ane Arnth Jensen.

Ejerlejligheder har i gennemsnit stået til salg i godt 7 måneder i hele landet. Udbudstiderne er 10 dage kortere end for et år siden. Udbudstiden på fritidshuse er på over 15 måneder. Den er uændret i forhold til sidste år.