Boligsælgere halverer prisen

Nu er det især andelsboliger, der rasler ned i pris. Frederiksberg og København er særligt hård ramt.

Finanskrise, frygt for yderligere prisfald og den generelle usikkerhed om økonomien har sendt boligmarkedet i dybfryseren. Antallet af bolighandler var sidste år det laveste i mands minde, og priserne er flere steder sendt ned med 20 procent i forhold til toppen for to år siden.

Nu er virkeligheden også ved at indhendte andelsboligejerne, skriver boligportalen Boliga.dk.

For alle boligtyper gælder, at 77 boligsælgere har skåret mere end halvdelen af salgsprisen, mens 183 sælgere har nedsat prisen med mellem 40 og 50 procent. Og det er især andelsboligejere, som dumper prisen i håbet om et salg, oplyser Boliga.dk.

De største kup gør man på andelsmarkedet i København og på Frederiksberg. Her har 44 boligsælgere valgt at skære minimum 40 procent af udbudsprisen.

På Glahns Allé på Frederiksberg har en sælger således dumpet prisen fra 291.000 kroner til nu 95.000 kroner – eller et nedslag på 67 procent, mens en boligsælger på Langøgade på Østerbro har dumpet prisen på sin andelslejlighed fra 850.000 kroner til nu 295.000 kroner. Det svarer til et fald på 65 procent i forhold til den pris, lejligheden oprindeligt blev udbudt til.

Ifølge Boliga.dk er 54 procent af alle udbudte andelsboliger i København og på Frederiksberg blevet sat ned i pris. Det tilsvarende tal for alle andelsboliger uden for hovedstadsområdet er 27 procent. Århus er blandt de hårdest ramte områder.

Alene siden 1. januar 2009 er boligpriserne for alle boligtyper faldet med over én milliard kroner ifølge boliga.dks tal.

Læs også: Banker stopklods for bolighandler