Boligrenter stiger igen: Lån med 3,5 pct. i rente spøger

De lange boligrenter fortsætter de markante stigninger, og der er ifølge Nordea Kredit ikke langt igen, før de 30-årige 3 pct. obligationer dømmes ude og bliver erstattet af 3,5 pct. lån.

Foto: Niels Ahlmann Olesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Udviklingen vil alt andet lige presse boligpriserne, skriver boligøkonom Lise Nytoft Bergmann fra Nordea Kredit i en kommentar.

Siden slutningen af april er kursen på de 30-årige 2 pct. lån faldet med 6-7 point, mens kursfaldet siden rentebunden i februar er oppe på 8-9 kurspoint.

- Det gør det dyrere at være boligkøber og betyder, at konverteringsvinduet for allerede eksisterende boligejere nu for alvor er lukket ned. Alene i dag er kursen på de lange obligationer faldet med godt 1,5 kurspoint, og vi skal 13 måneder tilbage i tiden for at finde lange boligrenter på de niveauer, vi nu ser, skriver Lise Nytoft Bergmann.

Hun tilføjer, at Nordea Kredit på nuværende tidspunkt endnu ikke har truffet beslutning om at åbne for et 30-årigt afdragsfrit lån med en rente på 3,5 pct.

- Men det er klart, at de nuværende kursniveauer giver anledning til overvejelser. Renten skal ikke stige ret meget mere, før et 30-årigt 3,5 pct. lån uden afdrag igen ville være i spil, lyder det fra boligøkonomen.