Boligrenter er nu de laveste i syv måneder

De danske boligejere kan godt glemme alt om aktieuroen og i stedet glæde sig. Renten på det fastforrentede lån er faldet til det laveste niveau i syv måneder, hedder det i en ny analyse fra Nordea Kredit.

Der er lavere rente til de danske boligejere. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jeppe Bjørn Vejlø
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Aktiemarkederne skælver og de arabiske lande skændes, men det er faktisk godt nyt for de danske boligejere. Det nye år er nemlig blevet indledt med et rentefald, og de danske boligrenter er nede på de laveste niveau i syv måneder.

Det viser en nye analyse fra Nordea Kredit. Mere præcist er renten på det fastforrentede tre pct. 30 årige lån med afdrag steget til 99,7 pct. Kursen på 2,5 pct. på  det 20 årige lån med afdrag kom op på 99,96 eller så tæt på kurs 100, som det næste kan komme. Nordea bemærker, at der derved er en risiko for, at det snart lukker, hvis udviklingen fortsætter.

Rentefaldet betyder, at boligejerne for et lån på en mio. kr. sparer 120 kr. hver måned og slipper med 50.000 kr. samlet set over hele lånets løbetid.

»Står man og skal optage et lån på 1 mio. kr. i hånden vil man i dag få en hovedstol på 1.028.000 kr. og en månedlig ydelse efter skat på 3.850 kr. Samlet set vil man over hele lånets løbetid skulle betale 1.460.000 kr. tilbage,« skriver boligøkonom Lise Nytoft Bergmann i analysen.

»Havde lånet været optaget tilbage i juni 2015, dvs. kort før renten igen begyndte at falde ovenpå en turbulent periode i april og maj, havde hovedstolen lydt på 1.065.000 kr. og den månedlige ydelse på 3.970 kr. Samlet set havde boligejeren skulle betale 1.512.000 kr. tilbage,« hedder det videre.

Hun fremhæver, at der er en række årsager til det gradvise rentefald.

»De tre væsentligste begivenheder i 2016 har været uroen på aktiemarkederne i Kina, den diplomatiske krise mellem Saudi-Arabien og Iran samt Nordkoreas beslutning om at prøvesprænge en brintbombe. Det er alle forhold, der har skabt usikkerhed og fået investorerne til at søge mod sikre værdipapirer herunder de danske realkreditobligationer,« skriver Lise Nytoft Bergmann.