Boligrente i bundrekord

De variabelt forrentede lån ligger på rekordlave niveauer efter flere måneders rentefald.

Der er lige nu mulighed for at finansiere sit hus til rekordlave renter. Fold sammen
Læs mere
Foto: Foto: Colourbox

Det er blevet markant billigere at finansiere en bolig med variabelt forrentede lån, hvoraf de etårlige såkaldte F1 rentetilpasningslån nu er nede på 3,51 pct. i effektiv rente.

For fire måneder siden var F1-renten oppe på 6,1 pct. Og da de eksisterende rentetilpasningslån i første halvdel af december fik fastsat ny rente for det kommende år, blev den effektive rente fastsat til lidt over 5 pct., skriver epn.dk.

Siden rentetilpasningen er F1-renten faldet med lidt over 1,5 procentpoint. Det svarer til en rentebesparelse før skat på hele 2.500 kr. om måneden på et 2 mio. kroners F1-lån.

Rentefaldet er blevet udløst af rentefald i de vestlige bankers centralbanker. Her er de officielle renter, som styrer pengemarkedsrenterne, faldet kraftig i takt med, at den økonomiske krise er taget til og risikoen for inflation er forduftet.

Den effektive rente på et fastforrentet 30-årigt obligationslån er i øjeblikket på 5,63 pct. efter et fald på kun 0,80 procentpoint i forhold til 1. december, hvor rentefaldet i F1-lånene satte ind. Dermed er der blevet større forskel på renten mellem F1-lån og 30-årige obligationslån.

I begyndelsen af december var renten på 30-årige obligationslån kun 0,99 procentpoint højere end renten på et F1-lån.

I dag er den effektive rente på et 30-årigt obligationslån 2,12 procentpoint højere end renten på et F1-lån.