Boligpriserne vil fortsat stige

Boligpriserne steg i 2017, og det vil de blive ved med i det næste par år, vurderer Danske Bank. Selv om det er de store byer, der trækker de største stigninger, følger hele landet med i højere priser på boliger.

Boligmarkedet understøttes af den generelle økonomiske fremgang, stigende indkomster og meget lave renter. Foto: Iris Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Boligmarkedet understøttes af den generelle økonomiske fremgang, stigende indkomster og meget lave renter. Disse faktorer vil fortsætte med at drive priserne i vejret i prognoseperioden, om end prisstigningerne ventes at blive mere afdæmpede, navnlig i 2019, skriver banken.

Her vil de lange renter nemlig stige, mens nye regler for brugen af risikable lån, vil sætte tempoet i prisstigningerne ned. Det betyder dog ikke, at det er slut med højere boligpriser.

Konkret venter banken, at huspriserne i 2017 vil været steget 3,9 pct., og i år ventes en stigning på 4,0 pct., mens stigningen året efter - i 2019 - ventes at blive 2,5 pct.

»Vi venter, at priserne fortsætter med at stige hurtigere end den generelle prisudvikling både i 2018 og 2019.«

Usikkerheden om boligpriserne vokser dog i 2019 og årene efter, hvilket skyldes nye ejendomsvurderinger i 2019 og indførelsen af et nyt boligskattesystem i 2021.