Boligpriserne tog et dyk i sommermånederne

Der var et mindre prisfald på både lejligheder og huse i juli, viser nye tal. Men der er næppe tale om en varig tendens, vurderer økonomer.

Prisen på både huse og ejerlejligheder faldt en smule i juli. Husene blev 1,0 procent billigere, mens lejlighederne lagde ryg til en mindre nedtur på 0,3 procent. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bech
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Prisen på både huse og ejerlejligheder faldt en smule i juli. Husene blev 1,0 procent billigere, mens lejlighederne lagde ryg til en mindre nedtur på 0,3 procent.

Prisfaldet for lejligheder er så beskedent, at det snarere indikerer, at prisstigningerne er ved at bremse en lille smule op, end at der er udsigt til et decideret fald i den kommende tid.

Det vurderer boligøkonom Lise Nytoft Bergmann fra Nordea kredit i hvert fald.

Set over det seneste år, er prisen på ejerlejligheder fortsat 8,9 procent højere nu end i juli sidste år, hvorfor denne del af boligmarkedet stadig har temmelig meget fart på.

"En mindre opbremsning er derfor meget velkommen," vurderer Lise Nytoft Bergmann.

For husenes vedkommende er det anden måned i træk, at priserne falder. Normalt er der forskel på de boliger, som sælges fra en måned til den næste, hvorfor boligprisindekset godt kan svinge lidt op og ned – også selv om markedet overordnet set bevæger sig i den rigtige retning.

Men selv målt som et 3-måneders glidende gennemsnit er konklusionen den samme – huspriserne er faldet. Konkret ligget faldet i juli på minus 0,3 procent, hvis det måles som et 3 måneders glidende gennemsnit. Målt over det seneste år ligger huspriserne dog fortsat 2,4 pct. højere end ved denne tid sidste år.

Trods det beskedne prisfald i juli, er der er ingen tvivl om, at boligmarkedet er vendt, vurderer cheføkonom i Danske Bank, Steen Bocian. Han peger på, at andre statistikker har vist, at vendingen ikke længere er isoleret til storbyområderne med Aarhus og København i spidsen.

"Men dagens tal understreger dog tydeligt, at markedet fortsat er skrøbeligt. Vi venter kun en prisvækst i tråd med indkomstvæksten over de kommende år," lyder det fra Steen Bocian.