Boligpriserne i København er rekordhøje

Selvom boligpriserne nogle steder i landet er højere, end før den økonomiske krise ramte, skal vi ikke frygte en ny boligboble, vurderer en ekspert.

Foto: Bax Lindhardt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I enkelte af Københavns bydele er prisen på ejerlejligheder højere end nogensinde før. Men det betyder også, at frygten for, at vi er på vej mod en ny boligboble, stiger, skriver Politiken.

Men så galt går det ikke, vurderer lektor ved SDU Morten Skak, der er ekspert i boligøkonomi, til avisen. Der er nemlig mange forskelle på den udvikling, vi ser i dag, og den udvikling vi så i 2006-2007 lige før den økonomiske krise brød ud, forklarer han.

Forskellen er særligt, at den økonomiske vækst stadig er svag, ligesom arbejdsløsheden også er markant højere. Og så spiller det også ind, at vi stadig husker, at det pludselig kan vende.

»I 2006 -2007 havde man jo oplevet, at boligmarkedet var steget støt siden 1993. Der var derfor en tendens til, at man slet ikke kunne forestille sig, at det kunne være anderledes,« siger Morten Skak til avisen.

Selv de steder, hvor priserne har rundet det tidligere topniveau, er det dog for tidligt at tale om en boble, vurderer Morten Skak.

Tal fra Københavns Kommune viser, at der de seneste år er markant flere, som har bosat sig i København, hvilket også er med til at øge efterspørgslen på boliger. Alene fra de seneste 7 år har København fået cirka 70.000 nye borgere, skriver Politiken.