Boligpriserne er styrtdykket i en række sjællandske byer

En række byer på Sjælland har oplevet boligpriserne falde, så husene i dag koster mindre, end de gjorde ved årtusindskiftet.

Store Heddinge anno 1999 - her er boligpriserne i 2014 lavere end ved årtusindskiftet. Fold sammen
Læs mere
Foto: SØREN STEFFEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et overset, men voldsomt prisfald på boliger finder sted i en række byer på Sjælland. Det viser beregninger fra Boligøkonomisk Videncenter, skriver Politiken.

I Store Heddinge på Sydsjælland er priserne for eksempel faldet så meget, at man i dag kan købe et hus billigere, end man kunne ved årtusindskiftet, skriver avisen.

Det samme gælder for en række andre sjællandske provinsbyer, herunder Haslev, Korsør, Vordingborg og Skælskør, hvor huspriserne også er lavere, end de var i 2000.

»I de byer er der ikke blot tale om en midlertidig krise eller eftervirkninger af en prisboble. Det handler om en helt strukturel ændring. Markedet er simpelthen sygt,« siger chef for Boligøkonomisk Videncenter Curt Liliegreen til avisen.

Han påpeger, at områderne affolkes, selv om de ligger i pendlerafstand fra storbyer.

På landsplan er huspriserne i dag gennemsnitligt 58 procent højere end i 2000.

Lektor i boligøkonomi ved Syddansk Universitet Morten Skak påpeger, at de voldsomme prisfald kan ramme boligejerne hårdt i disse områder, da netop sjællandske provinsbyer har landets mest overbelånte huse.

Han påpeger, at mange af boligejerne har taget afdragsfrie lån, men at de kommer i klemme, når afdragsfriheden udløber og huset så er faldet så meget i værdi.