Boligpriser: Whiskeybæltet vippet af pinden

Hovedstaden vipper Whiskeybæltet af pinden som området med landets dyreste kvadratmeterpriser.

Foto: Søren Bidstrup. Charlottenlund og Hellerup er blevet overhalet på listen over de højeste kvadratmeterpriser i Danmark.
Læs mere
Fold sammen

En ny analyse fra boligportalen Boliga, der viser kvadratmeterpriserne på solgte boliger i henholdsvis første halvår 2012 og første halvår 2013, slår fast, at de dyreste steder at købe hus og lejlighed sidste år - Charlottenlund og Hellerup - i år er blevet overgået af Frederiksberg C og København K.

Frederiksberg snupper førstepladsen på villamarkedet med en gennemsnitlig kvadratmeterpris på 41.072 kr. i 2013, mens ejerlejlighederne i København K. er afsat med en kvadratmeterpris på 32.757 kr. i snit.

Boligejerne i Charlottenlund og Hellerup behøver dog ikke bevæge sig duknakkede ud på boligmarkedet, for med kvadratmeterpriser på henholdsvis 40.058 kr. på det charlottenlundske villamarked og 31.003 kr. på det hellerupske lejlighedsmarked indtager de to postnumre andenpladserne på landsplan.

Toppen af hus-listen er som sædvanligt domineret af byer nord for København, hvor kvadratmeterpriserne i top 10 spænder mellem 27.000 kr. og 40.000 kr., mens dyreste jyske by på listen er Risskov ved Aarhus, hvor det i år har kostet 26.426 kroner i snit at købe en kvadratmeter villa.

Nakskov på Lolland tager - ligesom sidste år - bundplaceringen med knap 5.000 kr. i gennemsnit.

Det københavnske lejlighedsmarked er kommet godt i gang i år, og det afspejler sig også i priserne, der er steget i samtlige bydele.

Internt i hovedstaden er København K det dyreste sted at købe lejlighed, mens Frederiksberg C, København V og København Ø følger efter med priser mellem 27.000-30.000 kr. pr. kvadratmeter.

Er man på udkig efter en billig ejerlejlighed i København, finder man de bedste tilbud i Nordvest-kvarteret, hvor priserne godt nok er steget 11 procent i løbet af det seneste år, men hvor prisniveauet på 18.380 kr. pr. kvadratmeter til gengæld ligger betragteligt under de øvrige postnumre i hovedstaden.

På landsplan finder man ikke et billigere sted end Næstved at handle ejerlejligheder. Her kostede det i gennemsnit 9.443 kr. at købe en kvadratmeter bolig i 2013.

Se hvor din by er på listen:

Huse.

Lejligheder.

Statistikken er baseret på de handlede boliger i hvert postdistrikt i 1. halvår 2012, sammenlignet med 1. halvår 2013. Der er kigget på postdistrikternes ranglisteplacering efter handlet kvadratmeterpris og ændringen af denne placering fra 2012 til 2013. Postdistrikter med færre end 30 salg i hver af perioderne er udeladt.