Boligoptimisme giver frygt for ny boble

Danskerne vejrer morgenluft på boligmarkedet. Boligøkonomer frygter, at troen på stigende boligpriser, kan føre til en ny boligprisboble.

Foto: Foto: Colourbox
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danskernes tillid til boligmarkedet er stærkt voksende. En ny meningsmåling fra Greens Analyseinstitut viser, at fire ud af ti danskere tror på stigende boligpriser, mens der bare er 28 procent som ser nye prisfald i horisonten. Det skriver dagbladet Børsen.

Det er den mest positive vurdering af boligpriserne siden 2006. Den sprudlende optimisme får flere eksperter til at advare mod en ny prisboble på boligmarkedet.

"Hvis vi ser forventningerne fortsætte op i samme hurtige tempo i de kommende måneder, så risikerer vi relativt hurtigt at ende i en situation, hvor prisniveauet igen kommer op i nogle uholdbare niveauer," siger lektor med ekspertise i boligøkonomi ved Syddansk Universitet, Morten Skak.

Samme vurdering kommer fra lektor i boligøkonomi Jens Lunde, Handelshøjskolen i København (CBS).

Han peger på, at renterne for tiden befinder sig på kunstigt lave niveauer, og at det er bagrunden for optimismen.

"Og da folk har det med at handle i overensstemmelse med deres forventninger, kan det erfaringsmæssigt være med til, at priserne igen bliver presset i vejret," siger Jens Lunde til Børsen.

/ritzau/