Boliglån skal opsiges i dag

Skal du omlægge lån, skal det være i dag, hvis du vil undgå strafrente.

Du skal handle hurtigt, hvis du vil nå et omlægge fra fastforrentet lån til flekslån i denne omgang. Fold sammen
Læs mere
Foto: Modelfoto: Colourbox

Det gør økonomien lidt mere usikker. Det er på den anden side fristende at skære huslejen voldsomt ned her og nu. Det er den overvejelse mange boligejere har gjort sig den seneste tid, nu da forskellen mellem renterne på flekslån og fast forrentede lån er meget stor.

Og skal det være i denne omgang, så skal det faktisk være i dag, at man opsiger det gamle lån, hvis man vil undgå at sidde med to lån på hånden i en periode - og dermed to gange rentebetaling på samme tid.

"Man kan opsige de fastforrentede lån til termin, og der er nogle bestemte dage, hvor man har ret til at indfri obligationerne, Hvis man gør det på en anden dag, så kommer man i en periode, hvor man har to lån, og derfor skal man så betale en ekstrarente, indtil næste gang man igen har ret til at indfri," siger seniorøkonom Mikkel Høegh fra BRFkredit til Børsen.

Etårige lån kan i øjeblikket hjemtages til en rente på 2,9 procent, mens et fastforrentet lån koster omkring 5,5 procent.

Derfor valgte over 80 procent af boligejerne, som optog nye lån i første kvartal, at satse på flekslån. Der blev indfriet lån for 50 milliarder kroner i første kvartal, skriver Børsen, og dermed er der endnu langt op til niveauet, da de afdragsfrie lån blev indført: Dengang omlagde boligejerne lån for flere hundrede milliarder kroner pr. kvartal.

Læs også: Kraftig advarsel mod afdragsfrie lån