Boliglån: Gylden konverteringsmulighed i sigte

Med en ny opsigelsefrist lige om hjørnet er to procent-lånet atter inden for rækkevidde for de mange boligejere, der endnu ikke er sprunget med på konverteringsbølgen. Kursen er dog kravlet en smule ned igen den seneste uges tid, efter at have ligget på den pæne side af 99.

Med fastforrentede to procent-lån til kurs 98 forventer Nykredit, at rigtig mange boligejere vil springe med på konverteringsvognen og opsige deres nuværende lån ved næste frist om godt tre uger. Arkivfoto: Linda Kastrup/Scanpix 2013 Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der hersker travlhed blandt boligejere med fastforrentede lån, som drømmer om at få fingrene i et lån til bare to procent i rente. Godt tre uger inden næste opsigelsefrist er der opsagt lån for 18,5 milliarder i hele markedet, skriver Nykredit i en kommentar.

Ved sidste opsigelsesfrist i sommer, hvor en mindre konverteringsbølge på i alt 50 milliarder kroner skyllede ind over landet, var der markant færre, som havde opsagt lån tre uger før fristen. Derfor forventer Jeppe Borre, seniorøkonom i Nykredit, at der også denne gang vil være stor interesse for at slå til med et to procent-lån.

»Sammenligner vi med samme tidspunkt til fristen i juli, hvor også mange boligejere gik fra et fastforrentet lån med en højere rente til to procent-lånet, er indfrielserne mere end 50 procent højere op til denne frist,« siger han.

En låneomlægning er relevant, hvis man har et fastforrentet lån med en rente på tre procent eller højere. Selvom kursen på to procent-lånet med afdrag i øjeblikket ligger omkring 98, har den dog tabt pusten en smule. For bare 11 dage siden slog lånet rekord for 2016 med en kurs på 99,2.

Det er dog stadig en bedre kurs end ved sommerens opsigelsefrist, hvor den lå i omegnen af 97. Da antallet af opsigelser typisk stiger op mod fristen, mener Jeppe Borre derfor, at der er gode chancer for, at den konverteringsbølge bliver endnu større end sommerens.

»Med de foreløbige indfrielser og en stærk kurs omkring 98 på to procent-lånet går vi en frist i møde, som kan overhale sommerens. Det er dog betinget af, at kursen på to procent’eren holder formen ved lige,« siger han.

Den lidt sløjere kurs kan allerede mærkes på interessen for at konvertere til et to procent-lån, som er dalet lidt den seneste uges tid.

»Det er ekstremt svært at ramme den dag, kursen når sit toppunkt. Og hellere slå til på et højt niveau, end at risikere muligheden forsvinder helt. Og det er altså risikoen, hvis man klynger sig til håbet og krydser fingre for, at kursen vil tikke en anelse op,« skriver Jeppe Borre i kommentaren.Sidste år måtte en del se muligheden for et to procent-lån i høj kurs forsvinde, da kursen faldt fra omkring 99 til 90, påpger han.