Boligkøbere underbyder mere og mere

De danske boligkøbere presser sælgerne mere og mere, viser opgørelse over de bud, der afgives på den største mæglerkædes hjemmeside. Se hvor meget der underbydes rundt om i landet.

Foto: Foto: Colourbox

I gennemsnit ligger buddene på EDCs hjemmside nu knap 22 procent under udbudspriserne, mens de for kun to år siden lå 11 procent under udbudspriserne - altså en fordobling af afstanden.

Det oplyser EDC, som har regnet på de prisbud, der indkommer på hjemmesiden edc.dk via funktionen "Send-din-pris".

Funktionen har været tilgængelig i 2,5 år, og stigningen fra 11 procent under til 21,8 procent under udbudspriserne har været jævn, oplyser kæden.

"Mange købere har svært ved at opnå lånetilsagn til den udbudte salgspris, og forsøger derfor at få den pågældende bolig ned i et prisleje, hvor bank eller realkreditinstitut også vil være med. Derfor er det indimellem nogle "prøveballoner", der bliver sendt af sted på "Send-din-pris"," siger kommunikationskonsulent i EDC, Birgitte Ringbæk.

Kæden vurderer også, at boligkøberne i øjeblikket forsøger at gardere sig mod yderligere prisfald ved at presse prisen ned.

Med tallene bydes der i gennemsnit på en gennemsnitsvilla, der er udbudt til 2 millioner kroner, ca. 430.000 kroner under udbudsprisen.

De mest aggressive købere findes i Midtjylland, hvor buddene i gennemsnit ligger 24,1 procent under den udbudte salgspris. Det kan ifølge EDC hænge sammen med, at netop de jyske sælgere har vist sig mest træge, når det gælder om at nedsætte priserne i takt med markedets generelle prisfald.

Læs også på Business.dk: Boblen over dem alle