Boligkøbere skærer en fjerdedel af prisen

Boligsælgere forlanget urealistiske priser, og afstanden mellem sælgers og købers pris er rekordhøj, viser analyse.

Køberne får skåret en fjerdedel af udbudsprisen på boligerne, viser analyse. Fold sammen
Læs mere
Foto: Foto: Colourbox

Der skæres en solid luns af udbudsprisen på boliger, før underskriften sættes på papir, og gabet mellem udbudspriser og købspriser har aldrig været større, skriver dagbladet Børsen i dag.

Nye beregninger fra Sydbank viser, at forskellen mellem gennemsnittet af udbudspriserne og de priser, boligerne reelt bliver handlet for, er på hele 26 procent.

Både bankøkonomer og mæglerne peger på behovet for, at boligsælgerne begynder at få en mere realistisk opfattelse af, hvad de kan få for deres bolig, hvis der igen skal komme gang i det nedfrosne boligmarked.

"Udviklingen tyder på, at selvom udbudspriserne er faldet en del, så er det altså stadigvæk langtfra tilstrækkeligt til at indhente de priser, som boligerne reelt kan handles til på markedet, og at det er en vigtig grund til, at handelsaktiviteten stadig er meget lav," siger chefanalytiker i Sydbank, Christian Hilligsøe Heinig.

Ifølge Realkreditrådets udbudsstatistik for april, som blev offentliggjort i går, er der fortsat et stort antal på nu 62.638 boliger til salg i Danmark.