Boligkøbere kigger mere før køb

Der skal i gennemsnit 13 fremvisninger til før en bolig er solgt, viser ny opgørelse fra EDC. Det er cirka dobbelt så mange som for to år siden.

Boliger vises frem dobblet så mange gange, før de handles, end for to år siden. Fold sammen
Læs mere
Foto: Foto: Colourbox

Nok se, men ikke købe. Sådan lyder parolen for rigtigt mange danskere, når de går på jagt efter en ny bolig.

En opgørelse fra EDC viser, at der i dag skal 13 fremvisninger til i gennemsnit, før en bolig er solgt. Det er cirka dobbelt så mange som for bare to år siden.

EDC fremhæver, at det er omstillingen til købers marked samt et aktuelt udbud på over 75.000 ejendomme til salg, der har sat gang i udviklingen.

EDC bemærker, at antallet af fremvisninger er interessant, fordi det siger noget om, hvad der skal til for at få solgt en bolig i det nuværende marked.

Mest tålmodige skal sælgerne i hovedstadsområdet og Nordsjælland være. Det er de to egne af landet, hvor mæglerne skal fremvise boligerne flest gange, før boligen er solgt. Mere præcist skal ejendomme i København og Nordsjælland fremvise 17 gange mod før kun ni.

Det er især ejerlejlighederne i København det kniber med at komme af med.

”Der er mange lejligheder at vælge mellem, og mæglerne inviterer gerne køberne med på deciderede rundture, hvor de får fremvist fire til seks boliger frem for blot en enkelt,” siger kommunikationschef i EDC Jan Nordmann.

”Dertil kommer, at køberne på grund af det store udbud ikke har følt sig presset til at handle. Røg denne ene bolig, så kiggede man bare videre på den næste,” siger Jan Nordmann.

Mest markant på Sydsjælland

På landsplan viser opgørelse fra EDC, at den mest markante udvikling er på Sydsjælland. I den del af landet kræver det tre gange så mange fremvisninger som i 2007 at få sin bolig solgt. Vest for

Storebælt er det i den østlige del af Jylland, at køberne kun ser, men ikke handler.
Omfanget af fremvisninger før et salg er i det østlige Jylland vokset med 135 procent på bare to år ifølge opgørelsen fra EDC.