Boligkøbere dropper at hente lånetilbud

Boligkøberne er åbenbart så skræmte, at de helt dropper at gøre sig klar til et hurtigt boligkøb, mener Realkreditrådet.

Foto: Bax Lindhardt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det går skidt på boligmarkedet over det meste af landet. Det kan især boligsælgerne skriver under på. Men også de potentielle boligkøbere holder sig tilbage med de indledende manøvrer.

Realkreditinstitutterne giver således i øjeblikket et historisk lavt antal lånetilbud. I marts 2011 blev der givet 15.754 lånetilbud til nuværende og måske kommende boligejere samt erhvervsvirksomheder.

Det skal ses i forhold til, at der som gennemsnit er givet lidt over 35.000 om måneden siden 2000. Det viser realkreditbranchens tal for antallet af lånetilbud for marts 2011.

"Boligmarkedet er afdæmpet. Der er mange boliger til salg, men der handles få, og priserne har den seneste tid været faldende flere steder i landet. Den aktuelle debat om indgreb på boligmarkedet gør heller ikke stemningen bedre lige nu. Alt det er forklaringen på, at færre end normalt henvender sig til realkreditinstitutterne for at få et lånetilbud," siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet.