Boligfesten nåede nye højder i januar

Boligmarkedet har lagt stærkt ud i det nye år med pæne prisstigninger på både huse og lejligheder i januar. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik. Se her, hvor meget de er steget.

Boligpriserne fortsatte opturen i januar 2015, viser nye tal fra Danmarks Statistik. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Boligejerne kan endnu engang gnide sig i hænderne over de stigende priser. Fra december 2014 til januar 2015 steg priserne på enfamiliehuse 2,3 pct., mens ejerlejligheder steg 1,5 pct. Det viser Danmarks Statistiks prisindeks for ejendomme solgt i fri handel, der netop er offentliggjort.

»Udsigterne for boligejernes privatøkonomi tegner lyse i de kommende år. Ud over de ekstremt lave renter, er inflationen i bund og reallønnen i den private sektor vil i 2015 formentlig vise den største fremgang i otte år,« skriver Joachim Borg Kristensen, boligøkonom i Nykredit, i en kommentar.

Drømmeboligen er blevet dyrere

De nye tal er dog knap så positive, hvis man er på jagt efter en bolig, påpeger Peter Jayaswal, underdirektør i Realkreditrådet.

»De stigende boligpriser er en god nyhed for dem, der står og skal sælge deres bolig, mens man som køber må konstatere, at drømmeboligen måske er blevet dyrere,« udtaler han i en pressemeddelelse.

Ser man på perioden november til januar i forhold til samme periode året før, er lejlighedspriserne steget 7,8 pct. Men også huspriserne følger pænt med op med en stigning på 5,0 pct.

»Priserne på enfamiliehuse har generelt udviklet sig mere afdæmpet end priserne på ejerlejligheder, men også her ses en støt stigning i priserne de senere år,« siger Peter Jayaswal.

Lejligheder steget 31 pct. siden bunden

I januar var den gennemsnitlige salgspris 1.973.000 kr. for enfamiliehuse og 1.913.000 kr. for ejerlejligheder. I forhold til bunden i februar 2009 er priserne på ejerlejligheder steget med hele 31 pct. Det er især båret af København og Århus, hvor koncentrationen af ejerlejligheder er stor.

På trods af det højere prisniveau er der dog stadig et stykke vej op til niveauet fra juli 2006, hvor priserne var på deres højeste med 9 pct. over det nuværende niveau, påpeger Joachim Borg Kristensen i sin kommentar.

For ejendomshandler indgået i januar er der på nuværende tidspunkt blevet tinglyst 2.061 enfamiliehuse og 1.253 ejerlejligheder.