Boligfest i velstillede kommuner

Boligpriserne er steget markant mere i den sydøstlige del af Nordsjælland med Hørsholm som topscorer.

En ny analyse fra BRFkredit viser at boligpriserne er steget særligt meget i Hørsholm. Fold sammen
Læs mere
Foto: Martin Ballund
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Selv om boligfesten typisk giver mere alvorlige tømmermænd i de kommuner, hvor priserne er steget mest, så er der dog stadig meget at glæde sig over som boligejer i de kommuner. En ny analyse fra BRFkredit viser nemlig, at nordsjællandske kommuner som Hørsholm, Rudersdal, Allerød og Furesø har oplevet de største prisstigninger i løbet af de seneste 18 år, skriver Frederiksborg Amts Avis.

I Hørsholm ligger prisniveauet på parcelhuse nu næsten 70 procent over kommunens gennemsnitlige prisniveau, mens prisniveauet i Halsnæs kun er lidt over 22 procent højere.

- Forskellen er et udtryk for, at Hørsholm har været mere attraktiv med større efterspørgsel, og derfor er priserne også blevet banket godt op, siger cheføkonom Ulrikke Ekelund fra BRFkredit. Hun mener, at det hænger sammen med nærheden til hovedstaden og dermed også arbejdspladser. Samme mulige forklaring kommer fra cheføkonom Christian Hilligsøe Heinig fra Realkredit Danmark.

- Halsnæs ligger langt væk, hvis man skal pendle ind til byen, siger Christian Hilligsøe Heinig.

Der er dog langt op til kommunen med landets største prisstigninger i løbet af de seneste 18 år. Frederiksberg Kommune indtager nemlig klart førstepladsen med en kvadratmeterpris på 90,8 procent over det gennemsnitlige prisniveau.