Boligerne stiger lidt i hele landet

Lave renter og skattelettelser har givet danskerne lidt mere mod på at investere i nye boliger. Priser på huse og lejligheder stiger over hele landet.

Et gennemsnitligt hus er steget 90.000 kroner siden bunden i maj sidste år - men det er stadig 323.000 kroner billigere end toppen i slutningen af 2006. Fold sammen
Læs mere
Foto: Arkivfoto: Claus Bech
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Boligpriser stiger så småt i hele landet, viser boligkæden Homes husprisindeks for januar 2010. Priserne på enfamiliehuse er gennemsnitligt steget med 1,6 procent i forhold til december 2009.

- Både priser på parcelhuse og lejligheder fortsætter opad over hele landet. Der har nu været ganske mærkbare stigninger, siden priserne nåede bunden i foråret sidste år, siger privat økonom Las Olsen fra Danske Bank.

Ifølge Las Olsen bliver priserne hevet lidt i vejret af ekstremt lave renter og skattelettelser, som har givet danskerne flere penge mellem hænderne.

Med den seneste udvikling i priserne kan et gennemsnitligt parcelhus på 140 kvadratmeter nu erhverves for omkring 1,8 million kroner. Det er en stigning på 90.000 kroner siden bunden i maj sidste år, men stadig 323.000 kroner billigere end toppen i slutningen af 2006, ifølge Homes beregninger.

Der er store regionale forskelle i boligprisernes udvikling. Priserne svinger mest i Københavnsområdet, dele af Sjælland og i Midtjylland omkring Århus.

Kilde: Home/Danske Bank

- Prisstigningerne er et byfænomen, men tallene viser altså, at både i Nordjylland og Syddanmark er der også tale om en svagt stigende tendens over de seneste par måneder, siger Las Olsen fra Danske Bank.

En almindelig ejerlejlighed i Region Hovedstaden er steget med 330.000 kroner siden bunden. Det er dog fortsat 750.000 kroner billigere, end da priserne var på toppen.

Kilde: Home/Danske Bank

I Region Midtjylland er en lejlighed steget med ca. 200.000 kroner siden bunden - men prisen er fortsat knap 250.000 kroner under toppen.  /ritzau/