Boligerne holder prisen på de danske øer

De charmerende små danske øer er et attraktivt sted at have fritidsbolig. Derfor falder priserne her - endnu - mindre end andre steder i landet.

Bornholm - her havnen i Gudhjem - er et af de steder, hvor boligpriserne har modstået de store prisfald i resten af landet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Foto: Nils Meilvang

Boligpriserne drøner ned de fleste steder i landet.

Men ikke overalt. På romantiske Ærø, forblæste Læsø, fantastiske Samsø, klippeklædte Bornholm og populære Fanø holder priserne - endnu - stand. På enkelte af Danmarks fem største øer uden broforbindelseøer er priserne endda steget, viser tal, som er trukket ud fra Boligsiden.dk.

»Den gennemsnitlige udbudspris på enfamiliehuse på landsplan er faldet med omkring 16 procent over det sidste år.

Men den er steget med en halv procent på Fanø, Læsø, Bornholm, Samsø og Ærø,« siger Birgit Daetz, der er chef for Boligsiden.dk.

De stigende priser er en realitet, også selv om der siden maj sidste år er kommet 36 procent flere villaer og rækkehuse til salg på de fem nævnte øer.

Mindre sommerhus-fald

Det er markant mere end i Danmark som helhed, hvor antallet af boliger, der står til salg, er steget med 16 procent. Men den kendsgerning får endnu ikke sælgerne på øerne til at sænke udbudsprisen. Også når det gælder fritidshuse, halter priserne på øerne lidt efter resten af landet.

På landsplan er sommerhuse faldet med seks procent de seneste 12 måneder, mens der på de fem øer tilsammen kun er tale om et lille minus på to procent.

På landsplan er der tæt ved 10.000 fritidsboliger til salg lige nu. Det er nogenlunde det samme som for ét år siden. Men på øerne er der nu 570 sommerhuse til salg, hvilket er 17 procent flere end sidste år.

Det tager dog betydeligt længere tid at sælge et sommerhus på en af de danske småøer. De fritidsboliger, der for tiden er salg på de fem øer, har ligget præcis én måned længere end de 10.000 huse, der er til salg i Danmark.

Noget tyder altså på, at de små øer er ganske attraktive, også selv om man skal en tur med færgen, der hurtigt kan koste en del.