Boligerne blev endnu dyrere i sommerferien - se årets samlede prisstigninger

Dugfriske handelspriser på ejerboliger viser stigninger over det meste af landet i juli med ejerlejlighederne i front.

RB PLUS Regeringen vil vurdere boliger fra luften- - ARKIVFOTO 2015 af huse i Storkøbenhavn- - Se RB 26/10 2016 09.12. Når værdien af 350.000 boliger skal fastsættes, skal det ske ved hjælp af billeder fra oven, foreslår regeringen. Men ejendomsmæglerne tror ikke på idéen. (Foto: Mathias Løvgreen Bojesen/Scanpix 2016) Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Løvgreen Bojesen

De danske boligpriser gik ikke helt på sommerferie i juli men fortsatte lidt opad især i hovedstadsområdet. Her steg husene med 0,1 procent, men lejlighederne blev handlet 0,4 procent dyrere end i den foregående måned. Det viser det nye prisindeks fra Boligsiden.dk, der offentliggøres i dag.

Månedstal for ejendomspriser kan være påvirkede af enkelte dyre ejendomme, men når man ser på prisudviklingen for året til og med juli, så har priserne også pil opad. Boligejere i hovedstadsområdet kan glæde sig over prisstigninger siden årsskiftet på henholdsvis 8,9 og 5,5 procent for lejligheder og huse. For husenes vedkommende overgås stigningen kun af Sjælland, hvor husene er steget med 6 procent i år.

Men der er også landsdele, hvor prisudviklingen er mere træg. I Nordjylland har prisene ligget uændret siden årsskiftet, mens de kun er steget med 2,6 procent i Syddanmark. I Midtjylland er de husene blevet 4,3 procent dyrere - præcis som alle huse i gennemsnit i hele landet.

Boligsidens kommunikationsdirektør Birgit Daetz fremhæver de store prisstigninger over en længere periode på huse på Sjælland som det mest bemærkelsesværdige. Priserne på villaer og rækkehuse er siden juli 2014 steget med henholdsvis 21 og 23 procent i Region Hovedstaden og Region Sjælland. Og i kommunerne Ishøj, Halsnæs, Faxe, Vordingborg, Sorø og Stevns er stigningerne i 2017 nået op på mere end 30 procent over de tre år.

»Der har været en sjællandsk prisfest på villa og rækkehuse de seneste år, og de her tal viser, at det ikke kun er centreret i og omkring København. Prisstigningerne i nord-, vest- og sydsjælland har også været så store, at priserne i Region Sjælland nu nærmer sig Region Midtjyllands, hvor Aarhus hidtil har trukket gennemsnittet så langt op, at det har været umuligt at nå,« skriver Birgit Daetz i en kommentar til tallene.

Se årets prisudvikling på huse, lejligheder og sommerhuse herunder: