Boligejernes største bekymringer

Højere energipriser og -afgifter. Det er den største bekymring for de danske boligejere, viser ny undersøgelse fra Bolius Boligejernes Videncenter. Hvordan man vedligeholder sit hus, er også en stor bekymring blandt boligejerne.

Foto: Foto: Colourbox

En større regning fra Dong og nye ubehagelig afgifter fra Skatteminister Kristian Jensen (V). Det er de to ting, der bekymrer de danske boligejere mest.

Det viser en ny undersøgelse som Bolius Boligejernes Videncenter har lavet. 1.180 boligejere har svaret på, hvad der bekymrer dem mest ved deres hus. Hele 45 procent svarer, at det et stigende energipriser og –afgifter.

Nummer to på listen er vedligeholdelsesopgaver og reparationer. Det skaber mest nervøsitet blandt 26 procent af boligejerne. Derimod er boligejerne ikke så bekymrende for klimaændringer eller sundhedsproblemer på grund af dårligt indeklima.

Bolius påpeger, at en typisk dansk familie i et standardhus på 135 kvadratmeter betaler 25.000 til 30.000 kr. om året i varme og el. De fleste eksperter regner med, at både energipriserne og energiafgifter vil kravle i vejret på længere sigt.

”Det er en usikkerhed, at vi ikke ved hvor meget dyrere, vi skal sidde i det. Mange boligejere vil gerne gøre deres hus mere energirigtigt, men de ved ikke helt, hvordan de skal gribe det an. Og usikkerhed gør folk bekymrede,” siger fagredaktionschef i Bolius. Kristine Virén.

Hver fjerde boligejer er bekymrede over alle de løbende vedligeholdelsesopgaver og reparationer. Bolius mener, at det skyldes, at ikke helt har styr på, hvordan de skal vedligeholde huset.