Boligejerne høvler ikke nok af gælden

Boligejere kan ikke komme i bund med deres gæld. Eksperter advarer mod, at afdragsfrie lån stadigvæk er populære blandt danskerne.

Der blev afdraget 24 milliarder kroner på danskernes boliggæld det sidste år. Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Als
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danskerne afdrager ikke nok på deres boliggæld. Det er konklusionen blandt eksperter, efter at Realkreditrådets seneste tal viser, at danskerne har afdraget 24,5 milliarder kroner på deres boliggæld det sidste år.

Det skriver Børsen.

Det samlede realkreditudlån er på 1.451 milliarder kroner. Det svarer til en afdragsprocent på 1,7 procent i forhold til det samlede udlån. Selvom der bliver afdraget mere end tidligere, er realkredittens samlede gæld som andel af bruttonationalproduktet på 78 procent, hvilket er samme niveau som de seneste år.Det er flere danske boligeksperter ikke tilfredse med. Danskerne er stadigvæk glade for de afdragsfrie lån, påpeger sekretariatschef hos Boligøkonomisk Videncenter, Curt Liliegreen.»De stigende afdragsbetalinger skyldes den faldende rente, idet rentetilpasningslånene er sammensat således, at afdraget stiger, når renten falder. Det er således en teknisk faktor, der ligger bag de stigende afdrag. Derimod skyldes det ikke, at der er færre afdragsfrie lån og flere lån med afdrag,« siger Curt Liliegreen til Børsen.

Debatten om de afdragsfrie lån fortsætter. For få uger siden sagde topchefen i danske Bank, Thomas Borgen, at han godt kan forstå, at Finanstilsynet indfører begrænsninger i udbredelsen af afdragsfrihed.