Boligejere vil ikke afdrage

Boligejerne tror ikke længere på, at renten kommer til at stige igen. Derfor vil de ikke afdrage på deres lån, selv om realkreditinstitutterne ihærdigt forsøger at få dem til at gøre det.

Selv om realkreditinstitutterne går hvad de kan, så vil boligejerne ikke høre på budskabet om at begynde at afdrage på deres lån. Familierne tror ikke længere på, at renten kommer til at stige igen.

Boligejerne kan ellers udnytte den ekstremt lave rente til at få afdraget gælden i et hurtigere tempo end ellers, og flere realkreditinstitutterne arbejder på at få dem til at gøre det. Men uden held. Det skriver Politiken.

”Boligejerne har en unik mulighed nu for at få høvlet deres gæld ned og dermed sikre sig mod at komme i problemer, når renten en dag stiger igen,” siger chefanalytiker Mikkel Høegh fra BRFkredit.

Han bemærker, det det dog har vist sig at være ualmindelig svært at få boligejerne overbevist om, at de skal droppe afdragsfriheden.

”Vi har så længe sagt, at renten vil stige igen på et tidspunkt, at ingen længere tror på, at det nogensinde sker. Det er blevet til ulven kommer,” siger Mikkel Høegh.