Boligejere ramt af gebyrbombe på 62 pct.

Nye tal viser, at realkreditten har hævet bidragssatserne med hele 62 pct. siden 2009.

Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Renterne er ultralave, men boligejere skal ikke glæde sig for hurtigt. Nye tal viser nemlig, at realkreditten har hævet bidragssatserne med hele 62 pct. siden 2009 for private og 50 pct. for erhverv. Både De Radikale og oppositionen kræver nu stærkere kontrol.

Det skriver Børsen.

Stigningen i bidragssatserne betyder reelt, at en boligejer med et lån på 2 mio. kr. gennemsnitligt skal betale 6000 kr. ekstra om året til sit realkreditinstitut end før finanskrisen. Tallene får de politiske vagthunde på Christiansborg op af stolen forud for det kommende samråd med fra erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) i slutningen af april.

- Regeringen har bestemt ikke givet carte blanche til at hæve dem (bidragssatserne, red) år efter år. Vi forventer, at bidragssatserne stabiliserer sig eller begynder at falde igen, siger Ida Auken, der er erhvervsordfører for De Radikale, til Børsen.

Sass Larsen har tidligere påpeget, at realkreditinstitutterne bør være bedre til at redegøre for deres prisstigninger, men Venstre kræver endnu hårdere metoder fra ministeren og efterspørger øget kontrol i sektoren.

- Det skal synliggøres, hvad bidragene går til, og hvor bidragene skal hen herfra. Udviklingen er så mærkværdig, at ministeren må nærmere ind og kontrollere bidragenes udvikling, siger Venstres Preben Bang Henriksen til Børsen.

 

 

Redaktion +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk