Boligejere på tilbudsjagt plager håndværkere

Flere forbrugere tjekker muligheden for at presse håndværkere i pris. Langt færre har dog råd til at gennemføre drømmen, og det rammer håndværkere, som bruger mange ressourcer på at lave tilbud, der aldrig bliver realiseret.

Nu må virksomhederne tage enhver chance for at få en ordre hjem. Også selv om det mange gange er forgæves arbejde. Fold sammen
Læs mere
Foto: Arkivfoto: Christian Als

På grund af den økonomiske krise er kunderne nu mere krævende og benytter sig af muligheden for at indhente mange tilbud hos håndværkere og byggeselskaber. Det er bare sjældent, at anstrengelserne for virksomhederne fører til en ordre, skriver ErhvervsBladet.dk.

"Markedssituationen er fuldstændig ændret i forhold til for ét år siden. Vi havde en ekstrem højkonjunktur, og der var mangel på byggevirksomheder. Vi har nu en modsat situation, hvor der er mangel på kunder. Kunderne er samtidig blevet mere kræsne. De indhenter flere tilbud og er ikke realistiske. Vi hører, at ganske mange både store og små virksomheder må bruge væsentligt flere ressourcer på at udregne tilbud. Og dermed også giver tilbud, der aldrig bliver til noget. Situationen er nok helt ekstrem i øjeblikket, hvor vi er i en finanskrise," siger Michael H. Nielsen, direktør i Dansk Byggeri.

Indtil september 2001 var det som privat forbruger kun muligt at indhente to tilbud. Begrænsningen blev fjernet, og private kan i dag indhente alle de tilbud, de vil. Da de færreste virksomheder tager penge for at beregne et tilbud, er det let og gratis for forbrugeren at stikke en føler ud.

Leif Hansen, der ejer Byggefirmaet Laudal & Hansen ApS i Vejle, vurderer, at 80 pct. af de tilbud, han giver, ikke bliver til noget i denne tid. Tidligere var det cirka 60 procent.

Læs også på ErhvervsBladet.dk: Håndværkere drukner i "osere" på tilbudsjagt