Boligejere får historisk billige flekslån

Den første auktionsdag for et-årige flekslån hos Realkredit Danmark varsler historisk lave renter.

Foto: Brian Bergmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det trækker op til historisk lave renter for hundredtusinder af danske boligejere med flekslån.

Realkredit Danmark har netop overstået den første auktionsdag for de et-årige flekslån. Her landede den foreløbige kontantlånsrente på 1,33 procent for de et-årige flekslån med afdrag og 1,32 procent for de afdragsfrie lån.Det er det laveste renteniveau hidtil for flekslånerne, der kan se frem til at låne en million kroner til 1000 kroner om måneden, hvis niveauet holder.

- De danske boligejere med denne lånetype kan dermed samlet set glæde sig over endnu et år med lave rentebetalinger på realkreditlånet, siger cheføkonom i Realkredit Danmark, Christian Hilligsøe Heinig.

Til sammenligning landede renterne sidste år på 1,52 procent for flekslån med afdrag og på 1,51 procent for de afdragsfrie. Auktionen i Realkredit Danmark løber frem til 2. december, hvor renten fastsættes endeligt.

Men resultatet af den første auktionsdag har givet boligejerne et godt pejlemærke for, hvordan det ender.

- Det er noget, der luner i privatøkonomien i en ellers usikker økonomisk tid. Samtidig er de rekordlave renter også med til at understøtte et fortsat skrøbeligt boligmarked, konstaterer Christian Hilligsøe.

Han understreger dog samtidig, at hvis man gør det op i kroner og øre, skal låntagerne ikke sætte næsen op efter noget, der kan mærkes direkte på bundlinjen.

Renten på de etårige flekslån er i forvejen historisk lav, og mandagens tal svarer til et fald i renten på omkring 0,2 procentpoint. Til gengæld kan boligejere med treårige og femårige flekslån blive forgyldt, når deres rente fastsættes senere mandag.

Christian Hilligsøe Heinig gør opmærksom på, at under den seneste auktion for et år siden var der betydelige udsving. Det er altså for tidligt at sætte to streger under resultatet af dagens auktion. Auktionerne i Realkredit Danmark løber til og med 2. december. Herefter kommer turen til andre realkreditinstitutter og banker.