Boligejere afdrager rekordbeløb af gælden

Nordea Kredit forventer, at boligejernes afdrag lander på 32 milliarder for 2014. Meget tyder på, at 2015 kan blive et nyt rekordår.

Lave renter har fået danskerne til at afdrage rekordbeløb, men cheføkonom opfordrer flere til at droppe afdragsfriheden, når det er så billigt at afdrage. FOTO: Bax Lindhardt/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Boligejerne udnytter, at renterne er lavere end nogensinde før til at afdrage på gælden. I 2014 afdragede de danske boligejere rekordhøje 31,7 milliarder, og det tal kan blive endnu højere i 2015, skriver Børsen tirsdag.

Tal fra Nordea Kredit viser, at færre danskere afdrager på boliglån. Men de, der afdrager, betaler langt mere end tidligere. Tallet for 2014 forventes at lande på 31,7 milliarder, og det er 50 procent højere end i 2009.

Kun 45 procent af boligejerne afdrager på lånet, hvor tallet for ti år siden lå på hele 78,6 procent. Cheføkonom hos Arbejdernes Landsbank Lone Kjærgaard mener, at den lave rente giver boligejere en mulighed for at afdrage billigt på gælden.

»Det er rigtig sundt for samfundsøkonomien og skaber samtidig mere robusthed i økonomien hos den enkelte boligejer. Boligejerne står med en gylden mulighed for at få afdraget på sit boliglån og få spist af gælden,« siger Lone Kjærgaard til Børsen.

Nordea Kredit forventer, at 2015 vil give endnu flere boligejere mulighed for at afdrage billigt på boliglånet, og i år kan dermed kaste nye rekordafdrag af sig.