Boligejer: »Vi venter på bedre tider«

I foråret 2013 opgav Therese Kunoy at sælge sin nybyggede villa på Stevns, da tabet ville blive for stort. Hun håber stadig, at tiderne vil vende, så familien kan komme videre uden en stor gæld.

Therese Kunoy har tabt mange penge på huset i Store Heddinge, men nu har hun taget det af markedet, for Therese Kunoy vil ikke sælge med tab. Foto: Mathias Løvgreen Bojesen Fold sammen
Læs mere

Boligkøb er som en lottokupon, og 36-årige Therese Kunoy ved både, hvordan det føles at vinde og tabe.

Få uger inden finanskrisen brød løs i 2008, solgte hun og eksmanden et nybygget hus med en fortjeneste på en million kroner. Pengene investerede de i at få opført drømmehuset på 265 kvadratmeter i Store Heddinge på Stevns. I 2009 stod det klar til indflytning. Men efter et par år bristede familieidyllen.

Therese Kunoy købte eksmanden ud og besluttede sig for at sælge for at begynde på en frisk et nyt sted med sine to børn, der bor på skift hos hende og faren. Huset blev vurderet af tre ejendomsmæglere, og hun satte det til salg for knap tre mio. kr.

»De næste to år skete der stort set ingenting, andet end at mægleren blev ved med at sige, at vi skulle længere ned i pris,« fortæller Theres Kunoy, der er indkøber i virksomheden Brdr. Klee.

Hun gik med til at sænke prisen til 2,65 mio. kr. Men da mægleren sagde, at hun skulle ned under to mio. kr. for at få huset solgt, fik hun nok og trak det af markedet. Siden er Therese Kunoys nye kæreste flyttet ind. Han arbejder i Hvidovre, mens hun arbejder i Albertslund, så der bliver brugt mange timer på vejene.

Is i maven

»På sigt vil vi gerne flytte til Greve, da det er der, vi har vores netværk. Men indtil videre venter vi på bedre tider. Jeg skylder stadig 2,5 mio. kroner i huset, hvilket jeg håber, at jeg som minimum kan få på en rigtig god dag, hvor solen skinner, og der ikke er for mange mælkebøtter i græsplænen,« siger hun.

Og ifølge en analyse fra Arbejdernes Landsbank om boligmarkedets vindere og tabere gennem tiden kan det være en rigtig god idé at slå koldt vand i blodet, i stedet for at sælge på et dårligt tidspunkt. Den konkluderer nemlig, at der er gode chancer for at hente det tabte hjem, hvis bare man holder fast i boligen længe nok. Spørgsmålet er så, om man har råd – og ikke mindst tålmodighed til det.

»Det er ikke særlig fedt, at man må blive boende et sted, selv om man helst vil flytte. Men det er jo markedet, der bestemmer, og problemet er, at huset ligger i Store Heddinge. Havde det ligget et andet sted, tror jeg, at det nemt kunne sælges for tre mio. kroner,« siger Therese Kunoy.

Selv om hun har brændt fingrene på sit seneste boligeventyr, afskrækker det hende ikke fra at købe igen.

»Min kæreste og jeg har talt meget om at leje i forhold til at eje og er nået frem til, at det trods alt er sjovere at eje noget. Hvis vi skulle flytte i en lejebolig i Greve, ville vi desuden komme til at sidde dyrere, end vi gør i dag. Og så er det bare penge lige ud af vinduet hver måned,« siger hun.