Boligboblen taber luft i København

Færre danskere forventer store stigninger i boligpriserne. Det er godt for boligmarkedet, og særligt Hovedstaden går forrest med en mere afdæmpet attitude.

Forventninger til store prisstigninger i boligmarkedet daler hos danskerne. Særligt i Hovedstaden ser priserne ud til at finde et mere naturligt leje. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jeppe Michael Jensen

Luften er tilsyneladende ved at gå af ballonen for stadigt stigende boligpriser. I første omgang i hvert fald forventningerne til niveauet af fremtidige prisstigninger.

Det skriver Børsen.

Især flere københavnerne har efter mange års priser på himmelflugt indstillet sig på, at fremtidige stigninger bliver mindre dramatiske.Mere præcist er andelen af storbyborgere med en stejl stigning i sigte faldet med otte procentpoint fra 60 pct. til 52 pct.

Det viser tal fra Danmarks Statistik på anmodning af Nykredit. Dermed lægger forventningerne i Hovedstaden sig bag de øvrige regioner, hvor Midtjylland springer højest med en andel på 62 pct.

Både ejendomsmæglere og boligøkonomer er positive over udviklingen i beskedenhed, som de entydigt mener, er godt nyt for boligmarkedet. Også selv om mere end halvdelen af danskerne, i alle regioner, trods udviklingen, fortsat forudser en stigning.

»Den udvikling, vi ser, er sundere, og det vil fraholde folk i at spekulere i deres boligkøb, hvilket vil mindske risikoen for en boligboble«, siger Lone Bøegh Henriksen, som ejer ti Home-forretninger i hovedstadsområdet, til Børsen.

Hun mener desuden, at de faldende forventninger i hovedstaden er et udtryk for, at priserne har nået en mere naturligt leje. En afdæmpet udvikling, som i lang tid også har været efterspurgt af både nationalbankdirektør Lars Rohde og de økonomiske vismænd.