Boligaftale: 90 procent af Frederiksbergs huse til salg bliver ramt af »millionærknæk«

Regeringens såkaldte millionærknæk i boligskatten, som betyder, at de dyre boliger beskattes hårdest, har en meget stor indbygget geografisk skævhed. På landsplan vil omkring to pct. af husene til salg blive ramt, mens hele 90 pct. af de huse, der i øjeblikket er sat til salg i Frederiksberg Kommune, får et »millionærknæk«.

Ny boligejere på Frederiksberg kan se frem til en kraftig stigning i ejerboligbeskatningen på 63 pct., når de nye skattesatser træder i kraft fra 2021. Fold sammen
Læs mere
Foto: Martin Sylvest Andersen

Især to kommuner bliver hårdt ramt af regeringens såkaldte »millionærknæk«, der blev en realitet med tirsdagens boligskatteaftale. Det vil i særlig grad gå ud over en kommune som Frederiksberg, der procentvist har mange huse til salg over den grænse på 7,5 millioner kroner, som den fremtidige »topskat« på boliger er blevet sat til.

Ifølge ejendomsmæglerkæden Home vil omkring to procent af husene udbudt til salg på landsplan blive ramt af det såkaldte »millionærknæk«, mens hele 90 pct. af husene til salg i Frederiksberg Kommune vil blive ramt med udgangspunkt i de nuværende udbudspriser. For Gentofte Kommune er det 64 pct. af husene til salg.

Hos Home er relationschef Mads Ellegaard grundlæggende godt tilfreds med, at den nye boligbeskatningsaftale sikrer, at aktørerne på boligmarkedet nu endelig ved, at hvad de har at forholde sig til.

»De seneste år har boligkøberne så at sige købt i blinde – uden at vide, hvad der ventede måske om ganske kort tid. Det vigtigste er, at der nu er en afklaring efter flere års tilløb – for det betyder, at køber og sælger ved, hvad de skal forholde sig til,« skriver Mads Ellegaard i en kommentar.

Mads Ellegaard er godt tilfreds med, at politikerne i denne omgang ikke piller ved rentefradraget, da det ville give problemer for nye købere på markedet. Han er dog bekymret for, om boligskattepakken kan risikere at skade danskernes mobilitet.

»Vi kan være en smule bekymrede for, om skatteaftalen rammer danskernes mobilitet, fordi boligejerne mister den indbyggede skatterabat, når de sælger boligen efter 2021. Det kan få nogle boligejere til at overveje, om de har råd til at sælge og flytte i noget andet,« skriver Mads Ellegaard.