Bizar arvestrid efter bryllup på dødslejet

Med en hypnotisør som vidne blev rigmand gift med sin tidligere kone. Seks børn føler sig snydt for millionarv.

Carina og Axel Pitzner bliver skilt tre uger før, de bliver gift for anden gang - på hans dødsleje. Børnene føler sig snydt for en stor del af millionarven. Fold sammen
Læs mere
Foto: Foto fra "Arvestrid" på DR1
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Da erhvervsmanden og millionæren Axel Pitzner fik at vide, at han skulle dø af kræft, lykkedes det ham endelig at blive skilt fra sin kone Carina. Men bare et par uger senere blev de gift igen - på hans dødsleje og efter hans børns mening under meget mystiske omstændigheder.

Brylluppet betød nemlig, at Carina Pitzner arvede halvdeden af Axel Pitzners betydelige formue, mens de seks børn måtte tage til takke med mindre, end de havde regnet med.

Forleden stod to af Pitzners børn frem på DR TV og fortalte, hvordan ekskonen i deres øjne havde snydt sig til millionarven ved at gifte sig med deres far igen, da han var så syg, at han var ude af stand til at opfatte, hvad der foregik. De mener også, at hans underskrift på prøvelsesattesten er forfalsket, og det har en teknisk udnersøgelse bekræftet.

Læs også: Arvinger raser mod præst efter bryllup i morfin-rus

Carina og Axel Pitzner havde været separeret i tre år, men Carina Pitzner nægtede at skrive under på skilsmissepapirerne.

"Jeg havde jagtet hende i tre år for at få hende til at skrive under," siger advokat Karoly Németh, som var juridisk rådgiver for Axel Pitzner.

Han er ikke i tvivl om, hvorfor Carina Pitzner ikke havde travlt med at blive skilt:

"Så snart de var skilt, ville hun jo intet arve," siger Németh.

Læs også: Ny kvinde ribbede min fars formue

Nu var skilsmissen imidlertid ikke længere noget problem. Reglerne er nemlig sådan, at hvis et par har været separeret i tre år, kan de blive skilt uden samtykke. Denne gang gik skilsmissen igennem i løbet af en uge.

Men netop som skilsmissen var en realitet, opsøgte Carina Pitznerpræsten Lars Tjalve i Fredensborg og fortalte, at hun og Axel skulle giftes igen.

Kort før julen 2005 bliver parret så gift for anden gang. Axel Pitzner er på det tidspunkt døende og meget afkræftet, og han dør få dage senere.

De eneste vidner til brylluppet er Carina Pitzners datter Isabella og en healer og hypnotisør, som også er veninde med Carina Pitzner. Axel Pitzners egne børn hører først om ægteskabet, da deres far er død.

Det var ikke en helt ubetydelig arv, der var tale om. Axel Pitzner var mangemillionær og ejede blandt andet biludlejningsfirmaet Pitzner Auto, som han i 1999 solgt til den danske afdeling af Europcar.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Carina Pitzner.

Læs også: Kan fars unge kæreste tage vores arv?