Bille August sælger årets dyreste villa

Oscar-vinderen har solgt sin Hellerup-villa for 37 millioner kroner

Oscar-vinderen har solgt sin Hellerup-villa for 37 millioner kroner (Foto: Simon Skipper/Scanpix 2015) Fold sammen
Læs mere
Foto: Simon Skipper

Filminstruktøren Bille August har endnu en gang været aktiv på boligmarkedet, og denne gang sætter han rekord med årets suverænt dyreste villahandel, skriver boligsiden Boliga.

37 millioner kroner lykkedes det således Bille August at få for sin ejendom på Onsgårdsvej i Hellerup tæt på Hellerup Havn, hvilket er 16 millioner mere end instruktøren selv gav for samme villa i november 2010.

Det viser et opslag i Tingbogen.

Om den markant højere pris skyldes godt købmandsskab eller en eventuel udbyggelse af villaen, er imidlertid uvist.

Ejendommen har været udbudt til salg hos liebhavermægleren Ivan Eltoft Nielsen.

Ny villa i Hellerup

Bille August behøver dog ikke frygte for at stå uden tag over hovedet efter salget af villaen. I marts købte han en anden villa i ambassadekvarteret i den sydlige del af Hellerup for 16 millioner kroner.

Det er tredje gang siden 2008, at han sælger en villa i Hellerup. Alle gange med ganske pæn fortjeneste.

Tjente under krisen

Da han flyttede fra London til Hellerup i begyndelsen af 2008, betalte han 8,8 millioner kroner for sit nye rækkehus, som han overtog fra rigmanden Fritz Schur.  Dengang fik Bille August forhandlet lidt over en million kroner af prisen i forhold til udbudsprisen på 9,95 millioner kroner.

Han videresolgte boligen i juli 2009, hvor markedet stadig var hårdt ramt af finanskrisen, men fik alligevel 10 millioner kroner for ejendommen. Altså en merpris på 1,2 millioner kroner.

Et tidligere billede af Bille Augusts hus, Onsgårdsvej 39, 2900 Hellerup. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jeppe Bøje Nielsen.

Samme år købte han en villa på Lemchesvej i Hellerup for 26 mio. kr., men blot halvandet år senere fik han solgt huset for 30 mio. kr. midt i den mest dybfrosne periode under finanskrisen.

Pengene fik dog ikke lov at ligge længe i lommen, for i samme måned som han fik solgt sin villa, betalte han 21 mio. kr. for villaen på Onsgårdsvej efter en kontant rabat på fire millioner kroner i forhold til udbudsprisen.

Du kan se de ti dyrest udbudte villaer i Danmark netop nu her