Beskatning truer din julefrokost

Skats jagt på beskatning af frynsegoder kan i år gå ud over den julefrokost, du får af din arbejdsgiver.

Foto: Foto: Teitur Jonasson
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det behøver bestemt ikke at være nogen fordel, hvis din arbejdsgiver flotter sig og giver en ekstra dyr julefrokost med efterfølgende band og musik. Du kan komme til at betale skat af arrangementet.

Det frygter revisorfirmaet BDO. Helt nye regler betyder, at arbejdsgiverne skal indberrette alle skattepligtige personalegoder til Skat. Men Skat vil ikke melde ud, i hvilket omfang firmaarrangementer af ekstra ordinær karakter er skattepligtigt. Det skaber utilfredshed hos BDO.

"Der er ingen tvivl om, at arbejdsgiverne skattefrit kan lave en helt almindelig julefrokost til deres medarbejdere. Men hvad nu hvis de laver et større arrangement, hvor der er livemusik og andre ting oveni. Skal arbejdsgiveren indberettte det? Det kan vi desværre ikke få svar på, og det er meget utilfredsstillende. Det samme gælder for en firmaudflugt til eksempelvis en forlystelsespark," siger seniorskattekonsuelnt i BDO Lars Jacobsen.

Han fremhæver, at hvis arrangementet ikke bliver indberettet og Skat efterfølgende mener, at det er skattepligtigt at deltage, så venter der en skatteregning til hver enkelt medarbejder. Og der vil vel at mærke være tale om personlige indkomst.

"Det kan blive dyrt for den enkelte. Vi står i et vadested, hvor Skat ikke vil sende noget ud og vi som rådgivere ved derfor ikke besked. Det har den konsekvens at flere virksomheder aflyser deres arrangementer, fordi de ikke ved, hvad de må og ikke må," siger Lars Jacobsen.

Han påpeger, at der har været flere eksempler på, at Skat slår ned på stort set alle personale goder uanset, hvor små de er. Blandt andet har Skat ikke villet sige, at et løbe- og motionsprogram tilbudt til medarbejderne var skattefrit.

Det samme gælder udstedelsen af et rabatkort, der koster seks kroner om året. Lars Jacobsen frygter, at når Skat er begyndt at slå så hårdt til på andre personale goder, at de også vil gøre det på firmaarrangementer.