Bankchefer har også flekslån

Peter Straarup fra Danske Bank er tilsyneladende ikke bange for stigende renter. Flere af bankdirektørerne har endda afdragsfrie lån.

Danske Banks topchef Peter Straarup har et flekslån i sin private bolig. Han er dog så fornuftig at betale afdrag på lånet, skriver Økonomisk Ugebrev. Fold sammen
Læs mere
Foto: Arkivfoto: Claus Bjørn Larsen

De øverste chefer i den danske finansverden vælger også flekslån til at finansiere boligen, skriver Økonomisk Ugebrev. Det er altså ikke bare i den brede danske befolkning, at interessen for billige flekslån - den seneste opgørelse viser, at otte ud af ti nye lån er med variabel rente.

Blandt cheferne for de største danske banker og pensionsselskaber har blandt andre Peter Straarup fra Danske Bank, Peter Engberg fra Nykredit og Sydbanks Carsten Andersen lån med variabel rente i boligen. Topcheferne i finanssektoren viser altså med deres private handlinger, at de ikke frygter en stærk og pludselig stigning i renterne, som flere eksperter har advaret om kan indtræffe, når de økonomiske konjunkturer begynder at vise bedring.

I sidste uge viste det sig, at de ledende politikere på Christiansborg gør stort brug af flekslån og afdragsfrihed. Når både politikere og topfolk i finanssektoren er med på vognen, kan det være svært at advare den danske befolkning om farerne ved disse lån, når renten stiger, skriver Økonomisk Ugebrev.

Det bekymrer direktør og partner Kim Valentin fra Finanshuset:

”Jeg er bekymret for de signaler, det sender til resten af befolkningen, hvor flekslån er så udbredt. Vi hører allerede fra vores kunder, at risikoen jo slet ikke er så stor, og der er opstået en forventning om at blive reddet, hvis renten stiger. Havde man spurgt både politikere og direktører i finanssektoren for et år siden, om det overhovedet var muligt med den slags redninger, havde de sagt blankt nej. Men nu er det altså lige sket for anden gang. Man skaber en forventning hos befolkningen om, at det her nu skal forsætte til evig tid,” siger Kim Valentin til Økonomisk Ugebrev.

Han er sådan set ikke bange for, at Peter Straarup eller de andre finanschefer på den private front kommer i økonomisk uføre - det er mere signalværdien, der kan bekymre.